25.4 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021
25.4 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021
Array

Spune-i statului ce sa facă cu 2 % din impozitul tău

Ultimele știri

Cati dintre dumneavoastra stiu ca pot ajuta spitale, biserici sau asociatii nonprofit fara sa scoateti niciun ban din buzunar? Sunt zeci de cazuri umanitare care asteapta un sprijin de la dumneavoastra prin directionarea a 2 la suta din impozitul pe venit. Practic, prin completarea unui singur formular dictezi statului, modul in care vrei sa fie cheltuita o parte din impozitul tau.

formularul 230

Administraţia Finanţelor Publice a municipiului Paşcani informeaza contribuabilii ca angajatii pot dispune asupra destinatiei unei sume reprezentand 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii, pentru sustinerea entitatilor nonprofit care functioneaza in conditiile legii, a unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private, prin completarea si depunerea formularului 230.

Cererea se descarca de pe site-ul ANAF sau poate fi ceruta, gratuit, de la sediul Administratiei. De asemenea, acestea pot fi trimise, prin posta.

Formularul 230 este foarte usor de competat. Aici trebuie trecut datele de identificare a contribuabilului, destinatia sumei si date de identificare a imputernicitului.

Pascanenii intervievati de reporterii TV BIT au spus ca nu stiu de acesta formular, insa vor merge la Finante pentru a intra in posesia lui. Ei spun ca vor dona cei 2 % catre asociatiile pentru copiii defavorizati, dar si catre cele care au grija de batrani, pentru ca acestea au nevoie de bani pentru dezvoltare si pentru o mai buna desfasurare.

Anul trecut, doar 1 milion 700 de mii de romani din peste 7 milioane au trimis la ANAF formularul 230. Termenul de de depunere este pana la 25 mai. www.bittv.info

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
25.4 ° C
26.3 °
22.2 °
54 %
3kmh
4 %
Dum
27 °
lun
29 °
mar
27 °
mie
31 °
joi
35 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI