More

  Spune DA pentru schimbarea programului institutiilor de cultura din Pascani

  Array

   

  TV BIT Pascani propune ca institutiile de cultura din Pascani sa aiba program si in weekend, sambata si duminica, urmand ca orele de lucru sa fie compensate in cursul saptamanii. Masura ar veni in asteptarea iubitorilor de cultura care in timpul  liber doresc sa mearga la muzeu, sa urmareasca  un spectacol la Casa Mihail Sadoveanu”  sau sa citeasca o carte de la Biblioteca Municipala.

  Cum ar fi daca in fiecare sambata si duminica  institutiile de cultura din Pascani ar avea program cu publicul asa cum era inainte de 1989? Cum ar fi daca in fiecare weekend am avea posibilitatea sa mergem la film, expozitii, spectacole si lansari de carte? Ar fi normal sa se intample asa pentru ca aceste institutii de interes public trebuie sa vina in asteptarea contribuabillor nu sa functioneze doar cum le convine salariatilor.  Dupa o lunga perioada de timp, in care lucrurile au stat exact pe invers, TV Bit propune ca programul acestor institutii sa fie schimbat asa incat activitatile culturale sa  aiba loc in timpul liber al pascanenilor , nu cand acestia se afla la serviciu asa cum se intampla acum.

  Mai exact, atat Casa la Cultura cat si Muzeul si Biblioteca Municipala din Pascani ar trebui sa fie deschise si sambata si duminica mai ales dupa amiaza. Pascanenii cred ca noul program ar fi mult mai util si ca astfel ar avea timp sa participe la activitatile culturale organizate de cele doua institutiii.

  Si directoarea Bibliotecii Municipale ar fi deacord cu schimbarea programului dar intampina dificultati din cauza salariatilor care au dat-o in judecata nemultumite de faptul ca lucreaza sambata. Seful institutiei a spus ca va propune Consiliului de Adminsitratie schimbarea programului daca pascanenii asta isi doresc.

  Aceleasi intentii sunt si la Casa de Cultura. Consiliul de Administratie va solicita modificarea programului, de la inceputul lunii februarie asa incat institutia sa fie deschisa si duminica iar,in compensare, ziua de luni sa fie libera. Problema este ca salariatii vor ca in weekend programul de lucru sa fie de la ora 9.00 la 13.00, nu dupa amiaza,  adica exact cand pascanenii sunt la piata sau la biserica.

  Propunerea lansata de TV BIT a atras atentia si administratiei locale. Presedinta Comisiei de Educatie si Cultura din cadrul legislativului pascanean sustine ca cele doua institutii trebuie sa isi adapteze programul in functie de evenimentele culturale si cerintele cetatenilor.

  Mentionam ca in acelasi context primarul Dumitru Pantazi a precizat ca astfel de masuri nu pot sa duca decat la eficientizarea activitatii celor doua institutii.

  Orizont.info

   

   

   

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Peste un milion de teste rapide Covid-19 vor ajunge în școli. Peste 4.000 au fost făcute până acum

  4.375 de teste au fost folosite până în prezent în şcoli, 92% dintre acestea având rezultat negativ, a anunţat Ministerul Sănătăţii, vineri, într-un comunicat...

  În martie începe recensământul de probă al populației. Amenzi pentru românii care refuză să participe

  În martie, începe recensământul de probă al populației. Noutatea este că cei selectați vor avea posibilitatea să completeze singuri, on-line, formularul cu întrebări.   Există desigur...

  Elevii de la ,,Miron Costin” premiați la Concursul Internațional Pro-Lectura

  C.P. La inițiativa Asociației Generale a Învățătorilor din Republica Moldova, semestrul al II-lea a debutat sub semnul competitivității, Concursul Internațional Pro Lectura aliniind la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp