1 C
Paşcani
duminică, decembrie 4, 2022
Array

Sprijin parlamentar pentru reabilitarea unei scoli din imprejurimile Pascaniului

În şedinţa Senatului de luni, 21 octombrie 2013, senatorul PSD Florin Constantinescu a adresat Guvernului României două întrebări şi o interpelare, având ca obiect probleme locale şi centrale.
Una dintre ele, a avut ca obiect ,,Reabilitare Şcoala cu clasele I-VIII, sat Criveşti, comuna Vânători, judeţul Iaşi”. Pentru buna desfăşurare a activităţii didactice a elevilor care studiază la Şcoala cu clasele I-VIII, sat Criveşti, comuna Vânători, judeţul Iaşi, sunt necesare lucrări de reabilitare. Senatorul PSD Florin Constantinescu a solicitat Ministerului Educaţiei Naţionale alocarea sumei de 48,350 mii lei pentru reabilitarea Şcolii cu clasele I-VIII, sat Criveşti, comuna Vânători, judeţul Iaşi.

In aceeasi sedinta, senatorului PSD Florin Constantinescu a adresat o interpelare si catre Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, având ca obiect Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală 2007-2013 – Măsura 312 – ,,Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi”.

Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală 2007-2013, Măsura 312 – „Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi”, Axa III – „Îmbunătăţirea calităţii vieţii în zonele rurale şi diversificarea economiei rurale”, are ca obiectiv general dezvoltarea durabilă a economiei rurale prin încurajarea activităţilor non-agricole, în scopul creşterii numărului de locuri de muncă şi a veniturilor adiţionale. Obiectivele principale ale Măsurii 312 se referă la crearea de micro-întreprinderi, precum şi dezvoltarea celor existente, în sectorul non-agricol în spaţiul rural, încurajarea iniţiativelor de afaceri promovate, în special de către tineri şi femei, încurajarea activităţilor meşteşugăreşti şi a altor activităţi tradiţionale, şi reducerea gradului de dependenţă faţă de agricultură.
În încheierea interpelării adresate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, senatorul Florin Constantinescu a solicitat informaţii cu privire la stadiul Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală 2007-2013 – Măsura 312 – ,,Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi”, la nivel naţional şi, de asemenea, la nivelul judeţului Iaşi.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow