13.1 C
Paşcani
marți, septembrie 28, 2021
Array

Sprijin parlamentar pentru reabilitarea unei scoli din imprejurimile Pascaniului

În şedinţa Senatului de luni, 21 octombrie 2013, senatorul PSD Florin Constantinescu a adresat Guvernului României două întrebări şi o interpelare, având ca obiect probleme locale şi centrale.
Una dintre ele, a avut ca obiect ,,Reabilitare Şcoala cu clasele I-VIII, sat Criveşti, comuna Vânători, judeţul Iaşi”. Pentru buna desfăşurare a activităţii didactice a elevilor care studiază la Şcoala cu clasele I-VIII, sat Criveşti, comuna Vânători, judeţul Iaşi, sunt necesare lucrări de reabilitare. Senatorul PSD Florin Constantinescu a solicitat Ministerului Educaţiei Naţionale alocarea sumei de 48,350 mii lei pentru reabilitarea Şcolii cu clasele I-VIII, sat Criveşti, comuna Vânători, judeţul Iaşi.

In aceeasi sedinta, senatorului PSD Florin Constantinescu a adresat o interpelare si catre Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, având ca obiect Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală 2007-2013 – Măsura 312 – ,,Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi”.

Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală 2007-2013, Măsura 312 – „Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi”, Axa III – „Îmbunătăţirea calităţii vieţii în zonele rurale şi diversificarea economiei rurale”, are ca obiectiv general dezvoltarea durabilă a economiei rurale prin încurajarea activităţilor non-agricole, în scopul creşterii numărului de locuri de muncă şi a veniturilor adiţionale. Obiectivele principale ale Măsurii 312 se referă la crearea de micro-întreprinderi, precum şi dezvoltarea celor existente, în sectorul non-agricol în spaţiul rural, încurajarea iniţiativelor de afaceri promovate, în special de către tineri şi femei, încurajarea activităţilor meşteşugăreşti şi a altor activităţi tradiţionale, şi reducerea gradului de dependenţă faţă de agricultură.
În încheierea interpelării adresate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, senatorul Florin Constantinescu a solicitat informaţii cu privire la stadiul Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală 2007-2013 – Măsura 312 – ,,Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi”, la nivel naţional şi, de asemenea, la nivelul judeţului Iaşi.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Pensionarea la 70 de ani şi interdicţia cumulării pensiei cu salariu, aprobate de Senat

Senatul a aprobat cu 71 de voturi „pentru” şi 58 „împotrivă” proiectul de lege care prevede pensionarea...

Pelerinii au început să vină la Iași cu două săptămâni înainte de sărbătoarea Sfintei Parascheva

Oameni din toate colțurile țării vin deja să se închine sfintei spun ei, să evite aglomerația, dar...

Vremea se răcește și apar ploile. Prognoza pentru următoarele săptămâni, în fiecare regiune

Vremea se răcește în următoarele zile și apar ploile, potrivit prognozei ANM. Pana pe 10 octombrie, in...

Vine sezonul rece! Aveți grijă la întreținerea sobelor și centralelor termice

Se apropie sezonul rece si in fiecare an se intampla tragedii din cauza sobelor si a centralelor...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI