14.9 C
Paşcani
luni, septembrie 25, 2023
Array

Sprijin de la buget pentru agricultorii romani

Agriculturorii romani primesc sprijin de la buget sau de la UE pentru culturi de camp, hamei, sfecla, dar si plati compensatorii pentru zonele montane defavorizate sau agricultura ecologica.

Potrivit Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), masurile de sprijin pe suprafata vizeaza Schema de plata unica pe suprafata (SAPS), precum si Plati nationale directe complementare (PNDC).

Acestea din urma se acorda pentru culturi in teren arabil, in pentru fibra, canepa pentru fibra, tutun, hamei si sfecla de zahar. Pentru zahar, exista o schema de plata separata. De asemenea, este prevazuta si o schema de sprijin pentru culturi de orez din zonele defavorizate altele decat zona montana.

In ce priveste platile compensatorii pentru masurile de dezvoltare rurala, acestea vizeaza Masura 211( Plati compensatorii pentru zonele montane defavorizate), Masura 212 (Plati compensatorii pentru zonele specific si semnificativ defavorizate din punct de vedere natural), dar si Masura 214 (Plati de Agro-mediu).

Continuare pe BZI

Alte articole