Un nou val de nemultumiri la Spitalul de Urgente din Pascani. Managerul unitatii , doctorul Costica Panzaru a propus noi taieri de drepturi salariale, dupa ce negocierile cu Casa de Asigurari de Sanatate privind majorarea tarifelor la serviciile medicale au esuat.

In acest sens medicii din spital urmeaza sa incaseze mai putini bani incepand cu data de 1 august. Astfel, garzile au fost diminuate la 30% pentru zilele de luni pana vineri iar pentru sambata si duminica la 50%. De asemenea vor fi desfiintate liniile de garda care nu sunt obligatorii la radiologie, laborator si ortopedie, iar la ATI programul de garda a fost diminuat de la orele 19.00 – 07.00.

Pentru asistentele medicale, sporurile raman la 50% desi masura luata la inceputul anului  a fost anuntata ca fiind provizorie, doar pentru doua luni de zile, in urmma protestelor salariatilor. In schimb va fi eliminitat sporul de sectie, de 5% la sala de nastere, sectia de ingrijiri paliative si nou- nascuti.

Reprezentantii Sindicatului spun ca salariatii sunt nemultumiti de aceste masuri si ca nu este exclusa o noua actiune de protest. Daca medicii au acceptat diminuarea platii garzilor, in randul asistentelor sunt numeroase framantari din cauza volumului mare de lucru si a salariilor mici. In momentul de fata Spitalul de Urgenta Pascani are un deficit de peste 60% iar angajari nu se pot face din lipsa resurselor financiare.

Planul de reducere a cheltuielilor salariale trebuie sa fie aprobat de Consiliul de Adminsitratie al spitalului. Deocamdata nu se stie cand, deoarece sedinta programata pe 2 august a fost anulata.

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider