Slider

Sportivii păşcăneni se întorc, din nou, cu un braţ de medalii de la Campionatele Europene de Qwan Ki Do. Evenimentul s-a desfasurat în oraşul spaniol Gandia de lângă Valencia,  în perioada 13 -14 aprilie 2018. Lotul naţional format din 40 de membri (28 sportivi, 10 arbitri şi 2 reprezentanţi oficiali a reuşit să obţină 24 de medalii, dintre care 5 de aur. Din rândul lor şase sportivi sunt din Paşcani şi toţi s-au intors acasa cu medalii :

Locul 1:
Răzvan Rusu şi Ionuţ Parja – echipa sincron tehnică
Ionuţ Parja – lupta arme

Locul 2:
Maria Grigoras – tehnica centuri negre individual;
Simona Grigoras – tehnica arme de lemn;
Violetă Flocea – tehnica individual;
Echipa de sincron mixt formată din: Maria grigoras, Simona Grigoras, Violetă Flocea şi Răzvan Rusu;

Locul 3:
Ionuţ Parja şi Răzvan Rusu – tehnica individual;
Maria Grigoras – proba de arme;
Iulia Gradinaru – proba de luptă;
Tiberiu Zamosteanu – tetnica individual

La eveniment au participat 265 de sportivi din 12 ţări. Totodată a avut loc şi Campionatul European intercluburi unde au concurat 18 echipe. Clubul din Paşcani a fost reprezentat de sportivii Ionuţ Casian şi Radu Hurmuzachi care s-au clasat pe locul al treilea.
Menţionăm că din lotul naţional au făcut parte şase sportivi păşcăneni şi un arbitru internaţional, Adrian Zamosteanu, preşedintele clubului Long Ho Paşcani. Din delegaţie a făcut parte şi Ovidiu Covaci, vicepreşedintele Federaţiei Romane de Arte Marţiale. Cheltuielile de deplasare  s-au ridicat la cca 40.000 de euro. Administraţia din Paşcani a suportat din bugetul local o parte din cheltuieli, 25.000 lei prin finanţarea unui proiect depus de club.

Slider