More

  Spor de muncă periculoasă pentru asistenții din Hîrlău

  Array

  „Lucram in conditii periculoase si pentru asta vrem sporuri” spun in cor cei peste 150 de angajati de la Centrul de Ingrijire si Asistenta din Hirlau care au cerut ajutor ministrului Sanatatii. Liderul de sindicat al centrului a prezentt problema cu care se confrunta de cativa ani angajatii din centru, la intalnirea cu Ministrul Sanatatii, de sambata, de la Iasi.

  Mihaela Tincu, liderul de sindicat al angajatilor de la Centrul de Ingrijire Hilau a luat cuvantul si a vorbit cu ministru, Nicolae Banicioiu despre problemele cu care se confrunta de cativa ani cei 20 de asistenti medicali care au grija de aproape 300 de persoane cu probleme psihice grave, internate in centru.

  centru hirlau

  Ei au cerut ministrului Sanatatii sa promoveze un act normativ prin care sa li se acorde un spor de 50 la suta la salariu pentru conditii periculoase de munca.

  Aproape zilnic sunt cazuri cand pacientii, bolnavi psihic in faza grava, agreseaza angajatii, de la fapte minore pana la fracturi. Mai mult, in urma cu cateva saptamani o infimiera a fost muscata de catre un pacient.

  Mihaela Tincu, lider de sindicat spune ca sunt momnete cand un singur angajat ajunge sa aiba in grija, pe tura si 60 de bolnavi.

  Cei de la Minister spun ca in cursul acestei saptamani va veni un consilier la Centrul din Hirlau pentru a evalua situatia, urmand sa se ia masuri.

  In alte centre de reabilitare din tara, cum ar fi din Gorj, Olt sau Bistrita, angajatii primesc sporul de periculozitate.

  Mentionam ca din 2009 până în 2014, Sanitas Iaşi a primit mai mult de 90 de plângeri din partea personalului de la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Hârlău. Cele mai multe dintre plângeri reclamă agresiuni fizice. www.bittv.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Mașină cu țigări de contrabandă, oprită în trafic la Târgu Frumos

  La data de 25 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi au depistat un bărbat, de 52 ani, din jud. Neamţ,...

  Incendiu la o locuință din Vânători

  În data de 01.2021, ora 13:46, două echipaje din cadrul Secției de Pompieri Pașcani au intervenit în localitatea Vânători, comuna Vânători, judeţul Iași, pentru...

  Tradiția costumului popular din Miroslovești, din nou în atenția internauților, printr-o nouă producție video – VIDEO

  "Dacă ochii ne plang în amintirea vremurilor de demult, dacă sufletul ne trage către tradițiile noastre, vă invit ca împreună , sa retrăim preț...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI