16.9 C
Paşcani
marți, august 3, 2021
16.9 C
Paşcani
marți, august 3, 2021
Array

Spor de muncă periculoasă pentru asistenții din Hîrlău

„Lucram in conditii periculoase si pentru asta vrem sporuri” spun in cor cei peste 150 de angajati de la Centrul de Ingrijire si Asistenta din Hirlau care au cerut ajutor ministrului Sanatatii. Liderul de sindicat al centrului a prezentt problema cu care se confrunta de cativa ani angajatii din centru, la intalnirea cu Ministrul Sanatatii, de sambata, de la Iasi.

Mihaela Tincu, liderul de sindicat al angajatilor de la Centrul de Ingrijire Hilau a luat cuvantul si a vorbit cu ministru, Nicolae Banicioiu despre problemele cu care se confrunta de cativa ani cei 20 de asistenti medicali care au grija de aproape 300 de persoane cu probleme psihice grave, internate in centru.

centru hirlau

Ei au cerut ministrului Sanatatii sa promoveze un act normativ prin care sa li se acorde un spor de 50 la suta la salariu pentru conditii periculoase de munca.

Aproape zilnic sunt cazuri cand pacientii, bolnavi psihic in faza grava, agreseaza angajatii, de la fapte minore pana la fracturi. Mai mult, in urma cu cateva saptamani o infimiera a fost muscata de catre un pacient.

Mihaela Tincu, lider de sindicat spune ca sunt momnete cand un singur angajat ajunge sa aiba in grija, pe tura si 60 de bolnavi.

Cei de la Minister spun ca in cursul acestei saptamani va veni un consilier la Centrul din Hirlau pentru a evalua situatia, urmand sa se ia masuri.

In alte centre de reabilitare din tara, cum ar fi din Gorj, Olt sau Bistrita, angajatii primesc sporul de periculozitate.

Mentionam ca din 2009 până în 2014, Sanitas Iaşi a primit mai mult de 90 de plângeri din partea personalului de la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Hârlău. Cele mai multe dintre plângeri reclamă agresiuni fizice. www.bittv.info

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
ploaie ușoară
16.9 ° C
17.3 °
16.2 °
92 %
2.9kmh
0 %
mar
26 °
mie
28 °
joi
34 °
vin
27 °
sâm
23 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI