11 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023
Array

Spitalul Municipal din Paşcani a fost sancţionat cu 2.500 de lei

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Iaşi (ISU) a amendat mai multe spitale de stat din judeţ în urma controalelor de anul acesta. ISU arată într-un răspuns oficial oferit „Ziarului de Iaşi” că toate spitalele respectă măsurile de apărare împotriva incendiilor şi sunt dotate cu mijloace de primă intervenţie, dar cu toate acestea în urma celor 26 de controale au fost date 53 de sancţiuni, şase amenzi şi 47 de avertismente.

Potrivit reprezentanţilor ISU, au fost sancţionate cu câte 5.000 de lei spitalele “Socola”, de Recuperare, “Sf. Spiridon”, de Neurochirurgie, Maternitatea Cuza Vodă pentru că aveau lucrări la câte un corp de clădire pentru care obţinuseră iniţial aviz, dar la recepţia lucrărilor nu au mai depus dosar de autorizare. Spitalul Municipal din Paşcani a fost sancţionat cu 2.500 de lei.

Măsurile au fost luate de ISU în contextul în care unele spitale care au derulat proiecte de renovare nu au solicitat pentru secţiile sau clinicile reabilitate avize de securitate la incendiu. Lucrări de acest gen au efectuat în ultimii ani Spitalul „Sf. Spiridon”, Spitalul de Neurochirurgie, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Recuperare şi Spitalul „Parhon”, ISU precizând că unităţile medicale au obţinut numai pentru unele secţii avizul de securitate.

„Spitalele menţionate sunt construcţii realizate şi puse în funcţiune înainte de 1990. La o parte din pavilioane sau secţii, unităţile medicale au obţinut aviz de securitate la incendiu în vederea realizării modernizărilor, urmând ca la recepţia lucrărilor să depună documentaţia în vederea obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu”, au menţionat reprezentanţii ISU.

CONTINUAREA AICI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow