21 C
Paşcani
miercuri, mai 25, 2022
Array

Spitalul Muncipal de Urgente acorda adapost oamenilor strazii

Spitalul Muncipal de Urgente este adapost pentru oamenii strazii. Venirea sezonului rece este cea mai crunta perioada de peste an pentru persoanele care nu au un adapost. De aproape o saptamana, odata cu lasarea intunericului, la urgente isi fac prezenta oamenii strazii care cer ajutorul personalului medical. “Patru persoane vin zilnic la spital pentru a se adaposti de ger intr-un salon incalzit. Unele dintre ele primesc si tratament medical daca este nevoie. Imediat cum se face ziua, ei se reintorc pe strazi” declara Diana Acsinte, director la Spitalul Muncipal de Urgente.

Asa cum se procedeaza atunci cand vremea prezinta temperaturi extreme ridicate sau scazute, aceste cazuri sunt raportate in fiecare dimineata, in jurul orei 09:00, la Directia de Sanatate Publica Iasi. Din cauza faptului ca in acest week-end se anunta temperaturi care ating uneori, pe timp de noapte, -25 grade Celsius, cadrele medicale cred ca se vor confrunta cu o avalansa de astfel de cazuri, insa mult mai grave.

Un sfat extrem de important pentru aceasta perioada este evitarea consumului exagerat de alcool. Persoanele care consuma bauturi alcoolice prezinta o sensibilitate scazuta la temperaturi, si de cele mai multe ori, fara sa constientizeze, extremele membrelor pot suferi degeraturi grave.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow