8.5 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Spitalul din Pascani, in topul judetean

Spitalul Municipal din Pascani este printre singurele unitati medicale din judet care a primit autorizatie de functionare fara plan de conformare. Asta potrivit unui raport prezentat de Directia de Sanatate Publica Iasi zilele trecute la Prefectura. Totodata, institutia a fost si acreditata in urma cu o saptamana de Comisia Nationala de Acreditare a Spitalelor.

Pascaniul are una dintre cele mai bune unitati medicale din judetul Iasi. Cel putin asa reiese dintr-un raport prezentat zilele trecute la Prefectura Iasi, de Directia de Sanatate Publica. Spitalul Municipal si Institutul de Oncologie sunt singurele care au primit autorizatie de functionare fara plan de conformare. Cu alte cuvinte, comisia care a verificat institutia nu a descoperit nici o neregula, iar serviciile medicale oferite pacientilor sunt cele mai bune.

Totodata, spitalul a fost acreditat pe 24 martie, in urma dosarului depus pentru aceasta procedura in 2013. Au fost verificate peste 2.400 de proceduri si protocoale care se fac in institutia publica. Sunt doar trei unitati din judetul Iasi care au primit acreditare.

Pascanenii considera ca serviciile medicale oferite de spital sunt de calitate, insa modul in care sunt primiti la „Urgente” ar lasa de dorit.
Mentionam ca aproape jumatate din spitalele din judet nu respecta norma de maxim sase paturi in salon si doua in rezerva. Totodata, multe ele nu asigura apa necesara pentru functionare timp de 12 ore si nu respecta numarul de dusuri si toalete raportat la numarul de pacienti.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow