17.7 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022
Array

Spitalul din Paşcani cheltuie banii pentru răzbunare. Cere despăgubiri de 210 000 Euro de la jurnalişti şi femeia dată afară cu copilul mort în ea

Situaţie revoltătoare la Spitalul de Urgenţe din Paşcani. Conducerea unităţii a dat în judecat postul local de televiziune BIT TV şi Ziarul de Iaşi pentru că au îndrăznit să publice cazul unei femei scoasă afară din spital cu fătul mort în ea. Totodată se solicita daune morale de câte 100 000 de euro de la cele două instituții de presă. Pe lista pârâţilor se afla şi victimă, Ionela Chihaia, căreia i se solicită despăgubiri de 10.000 de euro.

Pentru deschiderea procesului, unitatea medicală a achitat din venituri proprii, 17.900 de lei taxa de timbru. Decizia a fost luată fără nici o emoţie de managerul spitalului, nu de Consiliul de Administraţie, deşi banii puteau fi folosiţi pentru a salva vieţi, nu pentru răzbunare.

În cererea de chemare în judecată depusă la Tribunalul Iaşi se arată că „BIT TV a difuzat un material în legătură cu pacienta Chihaia Ionela în care se susţinea în esenţă că pârâtei nu i s-au respectat drepturile de pacient, că i s-a refuzat chiuretajul sau că nu i s-au efectuat analizele medicale ce se impuneau, aceste afirmaţii fiind necorespunzătoare adevărului…” şi că „ştirea a fost preluată de posturile naţionale de televiziune Antena 1, Pro TV, Realitatea TV, care au menţionat aceeaşi situaţie de fapt”.

De asemenea, managerul spitalului este nemulţumit de modul cum a fost publicat articolul în ziarul de Iaşi.

„Acest articol a apărut pe prima pagină a publicaţiei respective şi în sumarul articolului publicat în prima filă, se arată doar punctul de vedere şi susţinerile pacientei, afirmaţii nereale şi denigratoare la adresa instituţiei noastre. Chiar dacă în interiorul publicaţiei se arăta atât punctul de vedere al pacientei cât şi al managerului Spitalului Municipal de Urgenţă Paşcani, modul în care este prezentată ştirea pe prima pagină este de natură a induce în eroare şi de a aduce atingere imaginii şi intereselor legitime…”

În concluzie, cele două instituţii ar fi vinovate, chiar dacă au prezentat şi punctele de vedere ale reprezentanţilor spitalului precum şi comunicatele ulterioare, pe motiv că au îndrăznit să prezinte povestea cutremurătoare a unei tinere, aruncată în stradă cu copilul mort în ea.

ionela chihaia

Vestea că a fost dată în judecată a căzut ca un trăsnet asupra ei. Astăzi a primit plicul de la Tribunal cu plângerea dar şi documente din care reiese că ea ar fi fost tratată corect. Femeia spune că acum le-a văzut pentru prima oară şi că dovezile ar fi fost fabricate după izbucnirea scandalului.

Familia Chihaia trăieşte într-o locuință socială, la un loc cu şobolanii, într-un bloc din comuna Vânători. Nici ea, nici soţul ei nu sunt salariaţi dar ar trebui să plătească 10.000 euro despăgubiri morale, celor care au refuzat să o trateze corect. Are 21 de ani şi până acum a pierdut două sarcini, ambele la Spitalul de Urgenţă din Paşcani.

Menţionăm că întâmplarea a avut loc in perioada 23 – 27 iulie a.c. Ionela Chihaia a cerut ajutorul jurnaliştilor de la BIT TV după ce a fost dată afară din spital deşi avea un copil mort în ea, pe motiv că nu avea asigurare medicală. Ea a solicitat o salvare dar a fost refuzată. Până la urmă a ajuns la o clinică din Iaşi unde a primit îngrijirile medicale necesare. Câteva zile mai târziu, Direcţia de Sănătate Publică s-a autosesizat. În urma anchetei a reieşit ca pacienta ar fi fost tratată corect şi că nu i-ar fi fost incalcate drepturile.

Citeste si:

Femeia cu copilul mort în ea, scoasă afară din spital. Pacienta nu avea asigurare medicală

DSP considera că nu au fost încălcate drepturile pacientei scoasă afară din Spitalul de Urgenţă Paşcani, cu copilul mort în ea

Cerere Judecata by orizontul pascani on Scribd

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow