More

  Spitalul din Harlau ar putea fi inchis. Ce se va intampla cu cei peste 40.000 de locuitori din zona

  Array

  Spitalul din orasul Harlau, judetul Iasi, ar putea deveni o amintire pentru locuitorii din comunele invecinate, daca nu se iau masuri urgente. Unitatea medicala se confrunta cu probleme grave, nerezolvate de ani de zile. In luna mai 2016, spitalul trebuia sa fie evaluat de o comisie de la Autoritatea Nationala de Management al Calitatii in Sanatate, dar totul a fost amanat pentru sfarsitul anului. In conditiile actuale, este imposibil ca unitatea medicala din Harlau sa indeplineasca criteriile de acreditare.

  De la inceputul anului, este a doua oara cand managerul interimar demisioneaza. Pana pe 12 august 2016, managerul demisionar a fost obligat sa ramana in functie. Postul a fost scos la concurs, dar nu s-a inscris nimeni, urmand ca pe 22 iulie 2016, procedura sa fie reluata. Ieri, la Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Iasi, au inceput negocierile cu furnizorii de servicii medicale, pentru stabilirea bugetului pe anul 2016-2017. Este posibil ca spitalul din Harlau sa obtina un buget insuficient entru a-si putea desfasura activitatea in continuare. Reprezentantii Sindicatului Sanitas Iasi au luat legatura cu primarul orasului Harlau, pentru a sprijini financiar lucrarile de reparatii, modernizare, astfel incat pana la sfarsitul anului, cand va avea loc evaluarea pentru obtinerea acreditarii, sa fie finalizate.

  „O problema deosebita este la spitalul din Harlau. In primul rand, unitatea medicala nu are medici, iar in al doilea rand, sunt probleme de infrastructura, de dotare cu aparatura medicala. Problemele s-au acutizat. Medicii nu vor sa lucreze la spitalul din Harlau, fiind o distanta mare fata de municipiul Iasi si costurile cu naveta sunt mari. Pana la sfarsitul anului, trebuie sa rezolve problemele, pentru ca nu vor mai putea amana evaluarea.
  Continuarea pe BZI

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Sedinta Comisiei Locale de Fond Funciar a fost amanata. Se asteapta un raport devastator

  Pascanenii care mai au inca probleme nerezolvate privind obtinerea titlurilor de proprietate pentru terenurile cuvenite sau detinute, mai au de asteptat. Sedinta Comisiei Locale...

  Alte 2.520 de doze au fost distribuite către 15 centre de vaccinare. 126 de doze la Târgu Frumos și 84 la Hârlău

  Cu suportul și protecția echipajelor de jandarmi, astăzi s-a organizat transportul și distribuirea de la sediul Direcției de Sănătate Publică Iași către centrele de...

  Anunt de pierdere

  Pierdut certificat constatator de la suspendarea activitatii nr 6911/31.01.2018, al GURALIUC T. LIVIU PFA, F22/1274/2005, CUI 19517521. Il declar nul!

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI