Soluţie de moment la Spitalul de Urgenţă Paşcani pentru că unitatea să aibă bani pentru achitarea facturilor şi salariilor. Consiliul de Administratie, intrurnit astăzi în şedinţă, a aprobat o nouă rectificare de buget.

Nu pentru diminuarea unor cheltuieli, aşa cum era de aşteptat, ci pentru transferarea sumelor alocate pentru trimestrul IV al anului, în trimestrul III. În acest fel, unitatea rămâne fără bani pentru ultimele luni ale anului, dacă nu va fi găsită o soluţie.

Menţionăm că nici în acesta şedinţa nu a fost prezentat un plan de redresare financiară a spitalului, managerul Costică Panzaru fiind plecat în concediu de odihnă, după ce CA-ul a aprobat  cererea de demitere a sa din functie, procedura aflată la dispoziţia primarului.

Rectificarea de buget va fi supusă aprobarii Consiliului Local Paşcani, în şedinţa de la sfârşitul acestei luni.

Mentionam că Spitalul de Urgenţe din Paşcani are un deficit de peste 2 milioane de lei şi facturi restante de 1,5 milioane lei.

Pentru că nu a reuşit să obţină mai mulţi bani din contractul renegociat cu Casa de Asigurări de Sănătate, încasările sunt insuficiente pentru acoperirea cheltuielilor curente, cele mai mari fiind salariile şi sporurile medicilor.

Consiliul de Administraţie a cerut un plan de redresare în sensul reducerii cheltuielilor. Şeful spitalului a propus, iniţial, reducerea sporurilor/plata gărzilor, dar unii medici au anunţat că demisionează.

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider