elefant.ro
More

  Spitalul de Urgente Paşcani funcţionează pe datorie. Banii pentru ultimele trei luni ale anului, cheltuiţi acum

   

  Soluţie de moment la Spitalul de Urgenţă Paşcani pentru că unitatea să aibă bani pentru achitarea facturilor şi salariilor. Consiliul de Administratie, intrurnit astăzi în şedinţă, a aprobat o nouă rectificare de buget.

  Nu pentru diminuarea unor cheltuieli, aşa cum era de aşteptat, ci pentru transferarea sumelor alocate pentru trimestrul IV al anului, în trimestrul III. În acest fel, unitatea rămâne fără bani pentru ultimele luni ale anului, dacă nu va fi găsită o soluţie.

  Menţionăm că nici în acesta şedinţa nu a fost prezentat un plan de redresare financiară a spitalului, managerul Costică Panzaru fiind plecat în concediu de odihnă, după ce CA-ul a aprobat  cererea de demitere a sa din functie, procedura aflată la dispoziţia primarului.

  Rectificarea de buget va fi supusă aprobarii Consiliului Local Paşcani, în şedinţa de la sfârşitul acestei luni.

  Mentionam că Spitalul de Urgenţe din Paşcani are un deficit de peste 2 milioane de lei şi facturi restante de 1,5 milioane lei.

  Pentru că nu a reuşit să obţină mai mulţi bani din contractul renegociat cu Casa de Asigurări de Sănătate, încasările sunt insuficiente pentru acoperirea cheltuielilor curente, cele mai mari fiind salariile şi sporurile medicilor.

  Consiliul de Administraţie a cerut un plan de redresare în sensul reducerii cheltuielilor. Şeful spitalului a propus, iniţial, reducerea sporurilor/plata gărzilor, dar unii medici au anunţat că demisionează.

  Ce părere ai?

  loading...

  Related Articles

  Rompak Pașcani face din nou donații de echipament medical Spitalului Municipal Pașcani

  Comunicat: Rompak Pașcani continuă acțiunea de protejare a cadrelor medicale împotriva noului coronavirus printr-o nouă donație către Spitalul Municipal Pașcani, oferind tuturor angajaților măști...

  Medic, despre faptul că tot mai mulţi români sunt afectaţi de diabet: „Există un cult al mâncării bogate”

  Peste 10% din populaţia României suferă de diabet, arată cele mai recente statistici, însă, în realitate, cifrele sunt mai mari, susţin specialiştii. Un motiv...

  Focar de COVID-19 la două centre din Paşcani. 39 de copii confirmaţi pozitiv

  39 de copii de la două centre de asistență socială din Pașcani au fost confirmați pozitiv cu coronavirus. La sfârșitul săptămânii trecute au fost...

  Opinii