18.8 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Spitalul de Urgente, nevoit sa trateze persoanele cu boli psihice

Spitalul Muncipal de Urgente Pascani a primit recent o adresa de la Spitalul Socola Iasi, prin care se solicita ca spitalul sa transporte pacientii care sufera cu adevarat de afectiuni psihiatrice si fara alte complicatii. Marea majoritate a pacientilor care ajung sa se prezinte in Compartimentul de Primiri Urgente Pascani sufera de astfel de afectiuni in urma consumului exagerat de alcool, care de cele mai multe ori duce la generarea altor boli.
In astfel de cazuri, unitatea medicala are obligatia de a trata pacientii de complicatiile aparute iar concomitent sa trateze si afectiunile psihiatrice cu toate ca in Spitalul Municipal de Urgente nu exista o sectie de psihiatrie.

“Am avut recent un caz in care un pacient, in urma unui consum exagerat de alcool, a ajuns la urgente. Avea nevoie si de tratament psihiatric insa nu s-a putut realiza transferul la Spitalul Socola din cauza ca suferea de pancreatita si hepatita acuta, boli care necesitau tratare in unitatea noastra medicala” declara managerul spitalului, Costica Panzaru.

Prin urmare, spitalul este nevoit sa trateze persoanele ajunse la urgente cu boli psihice, chiar daca nu exista o sectie pentru astfel de afectiuni. Mai mult, aceste persoane aduc o cheltuiala in plus spitalului dar si mai multe probleme cadrelor medicale prin comportamentul uneori foarte agresiv.

Alte articole