-1.1 C
Paşcani
miercuri, ianuarie 19, 2022

Spitalul de Urgenţe din Paşcani nu este pregătit să trateze bolnavi cu coronavirus

Spitalul de Urgenţă din Paşcani nu este pregătit pentru a deveni unitate medicală suport pentru tratarea de bolnavi contaminaţi cu noul coronavirus. Mai exact unitatea medicală nu dispune de aparatura necesară şi nici nu poate asigura circuitele de siguranţa atât pentru pacienţi cât şi pentru personalul medical. Concluziile au fost prezentate de managerul unităţii, Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, în contextul unei videoconferinţe organizata de Ministerul sănătăţii, cu mai multe unităţi medicale din ţară. Anunţul a fost făcut chiar de primarul municipiului Paşcani, în cadrul unei conferinţe de presă, după şedinţă Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă.
De altfel situaţia a fost constatata la faţa locului de secretarul de stat, Belu Tătaru din cadrul Ministerului Sănătăţii. El a făcut o vizită neanunţata la Spitalul de Urgenţă din Paşcani, în cursul zilei de marti. Vizită a fost confirmată de managerul unităţii, dar primarul nu a fost anunţat.
Edilul municipiului recunoaşte că unitatea medicală nu are stocurile necesare de substanţe dezinfectante, şi materiale si echipamente de protecţie. Nu pentru că nu sunt bani, ci pentru că nu se găsesc şi se livrează foarte greu. În aceeaşi situaţie se afla şi Primăria Paşcani. Aici stocuriele de măşti şi mănuşi sunt pe terminate iar cei mai expuşi sunt cei care intră în contact direct cu cetăţenii cum ar fi de exemplu poliţiştii locali. Primarul Pantazi a dar asigurări că spitalul beneficiază şi va beneficia de fondurile necesare de la bugetul local pentru a face faţă în acesta perioada, prin rectificări bugetare succesive, în regim de urgenţă, în funcţie de nevoi.
Menţionăm că cel puţin deocamdată Spitalul de Urgenţă din Pascani nu a fost declarată unitate suport pentru tratarea bolnavilor infectati cu Covid-19, Conform planului de măsuri luat de Ministerul Sănătăţii spitalele orăşeneşti şi municipale urmează să fie folosite în situaţia în care clinicele de boli infecţioase nu vor putea face faţă. În acest sens şi la Paşcani cabinetele medicale din ambulatoriu au fost închise iar bolnavii care nu au urgente au fost trimişi acasă.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Copaci taiati de pe domeniul public, pentru inlocuirea unei conducte

La Pascani este usor sa tai copaci verzi de...

CSM Pascani cauta jucatori. Au fost reluate antrenamentele

Echipa locala de fotbal CSM Pascani a reluat antrenamentele,...