2.8 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021
Array

Spitalul de Urgenta si Primaria Pascani nu isi asuma nici o responsabilitate in cazul tanarului injunghiat. Panzaru: “Am cerut, dar nu am avut nevoie de sange”

Conducerea Spitalului Municipal de Urgenta Pascani a organizat astazi o conferinta de presa in care a facut publice toate aspectele legate de cazul tanarului injunghiat la o terasa din Pascani, care a murit in aceasta dimineata.
Managerul unitatii, Costica Panzaru, considera ca echipa medicala si-a facut treaba bine, desi spune ca la prima operatie medicii nu au descoperit toate leziunile interne, motiv pentru care a fost necesara a doua operatie.

 

In aceeasi conferinta de presa, care a inceput cu un moment de reculegere pentru tanarul care si-a pierdut viata, doctorul Panzaru a explicat jurnalistilor si care a fost motivul pentru care pacientul nu a fost transportat imediat la Iasi.

In mod surprinzator, managerul spitalului sustine ca nu ar fi fost nevoie de sange pentru stabilizarea victimei, desi conform unor surse, ambulanta a fost trimisa de trei ori la Iasi pentru a aduce sange de la clinici diferite. A clarificat aceasta situatie, spunand ca, a fost cerut sange in conditiile in care initial s-a crezut ca tanarul ar putea ramane internat la spitalul din Pascani. Apoi, pentru ca a fost atinsa artera femurala a fost trimis la Iasi, deoarece ar fi fost nevoie de o interventie chirurgicala cu o aparatura ultraspecializata.

Cazul a ajuns si in atentia administratiei locale. Reprezentatii executivului transmit condoleante familiei indurate, dar nu isi asuma nici un fel de responsabilitate pentru faptul ca terasa unde a avut loc evenimentul functiona peste programul de lucru aprobat de Primarie, iar Politia Locala avea obligatia de a verifica si sanctiona.

Pe site-urile de socializare au inceput sa apara mesajele de regret si condoleante. Internautii cer sa se faca dreptate in acest caz, iar unii dintre ei acuza ca fapta a fost premeditata. Intr-unul din comentarii, este precizat faptul ca arma cu care a fost injunghiat tanarul, ar fi fost cumparata cu cateva zile inainte, de la un magazin din oras.

Mentionam ca agresorul, Daniel Lungu, de 23 de ani, a fost arestat preventiv pentru tentativa de omor, iar magistratii vor decide in perioada ce urmeaza ce pedeapsa va primi pentru fapta sa.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primarul si consilierii PNL-Pro Romania, reclamati la DNA pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Pascani si consilierii locali din PNL si Pro Romania au fost reclamati la DNA si...

Sedinta pentru rectificari bugetare si modernizarea  unor strazi

Legislativul pascanean este convocat in sedinta ordinara, pe 28 octombrie de la ora 09.00. Pe ordinea de...

Bataie de joc la adresa unor societati comerciale. Conditii si probleme in plus pentru obtinerea acordului de functionare

Situatie confuza la Primaria Pascani privind eliberarea Acordului de Functionare pentru unele societati care isi desfasoara activitatea...

Pascaniul cauta teren pentru o noua cresa. Primarul a propus sa fie construita pe terenul alocat pentru doua blocuri ANL

Administratia locala din Pascani vrea sa construiasca o noua cresa, dar nu stie unde. Investitia ar urma...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI