4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023

Spitalul de Urgenta Pascani are nevoie de asistente si infirmiere. Primarul a blocat angajările

Activitatea Spitalul de Urgență din Pașcani este la un pas de a fi blocată din cauza lipsei de personal. De ani de zile, unitatea medicala are un deficit sever de asistente si infirmiere, iar  problema s-a agravat in ultima perioada, după ieșirea la pensie a mai multor salariați. Managerul unității susține ca in momentul de fata, in anumite secții, nu pot fi acordate concediile de odihna  iar cand se îmbolnăvește cineva, cu greu fac fata ceilalți colegi. Mai mult, odată cu anularea stării de alerta, încetează de drept contractele a 14 salariați angajati fără concurs in perioada pandemiei. Din acest motiv managerul unității Daniel Bechir a solicitat acordul administrației locale de a demara procedurile legale pentru angajare a 45 de asistente si infirmieri.

Cererea a fost respinsă de primarul municipiului pe motiv ca noul manager care va fi desemnat in urma concursului programat pe 11 august, ar trebui sa isi facă astfel de planificări, nu actualul manager interimar. 

 Marius Pintilie a explicat ca pot fi făcute doar câteva angajări, in locul persoanelor pensionate sau disponibilizate de curând.

Angajările ar fi urmat sa fie făcute   in baza organigramei si a bugetului aprobate de Consiliul Local, atât costurile cât si posturile vacante fiind cuprinse in hotărârile legislativului local. De asemenea salariile sunt achitate din veniturile spitalului, nu de la bugetul local. Întrebat in ce calitate a dispus blocarea angajărilor solicitate de manager, primarul Marius Pintilie a început sa numere întrebările jurnalistului de la BIT TV.

 Edilul municipiului a explicat ca el a răspuns la o cererea trimisa de Consiliul de Administratie si ca noul manager va decide dacă este nevoie sau nu de mai multi salariați. 

Menționăm ca in momentul de fata Spitalul de Urgență Pașcani are in organigrama 772 posturi aprobate de Consiliul Local, toate necesare pentru obținerea acreditărilor de la Ministerul Sănătății.  Dintre acestea doar 516 sunt ocupate si ar  mai fi nevoie de 70 de asistente si 126 de infirmiere si personal auxiliar. Conform unor surse neoficiale, managerul interimar Daniel Bechir nu va mai participa la concurs pentru a rămâne la conducerea spitalului. 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow