5.8 C
Paşcani
luni, noiembrie 29, 2021

Spitalul de Urgenta Pascani are nevoie de asistente si infirmiere. Primarul a blocat angajările

Activitatea Spitalul de Urgență din Pașcani este la un pas de a fi blocată din cauza lipsei de personal. De ani de zile, unitatea medicala are un deficit sever de asistente si infirmiere, iar  problema s-a agravat in ultima perioada, după ieșirea la pensie a mai multor salariați. Managerul unității susține ca in momentul de fata, in anumite secții, nu pot fi acordate concediile de odihna  iar cand se îmbolnăvește cineva, cu greu fac fata ceilalți colegi. Mai mult, odată cu anularea stării de alerta, încetează de drept contractele a 14 salariați angajati fără concurs in perioada pandemiei. Din acest motiv managerul unității Daniel Bechir a solicitat acordul administrației locale de a demara procedurile legale pentru angajare a 45 de asistente si infirmieri.

Cererea a fost respinsă de primarul municipiului pe motiv ca noul manager care va fi desemnat in urma concursului programat pe 11 august, ar trebui sa isi facă astfel de planificări, nu actualul manager interimar. 

 Marius Pintilie a explicat ca pot fi făcute doar câteva angajări, in locul persoanelor pensionate sau disponibilizate de curând.

Angajările ar fi urmat sa fie făcute   in baza organigramei si a bugetului aprobate de Consiliul Local, atât costurile cât si posturile vacante fiind cuprinse in hotărârile legislativului local. De asemenea salariile sunt achitate din veniturile spitalului, nu de la bugetul local. Întrebat in ce calitate a dispus blocarea angajărilor solicitate de manager, primarul Marius Pintilie a început sa numere întrebările jurnalistului de la BIT TV.

 Edilul municipiului a explicat ca el a răspuns la o cererea trimisa de Consiliul de Administratie si ca noul manager va decide dacă este nevoie sau nu de mai multi salariați. 

Menționăm ca in momentul de fata Spitalul de Urgență Pașcani are in organigrama 772 posturi aprobate de Consiliul Local, toate necesare pentru obținerea acreditărilor de la Ministerul Sănătății.  Dintre acestea doar 516 sunt ocupate si ar  mai fi nevoie de 70 de asistente si 126 de infirmiere si personal auxiliar. Conform unor surse neoficiale, managerul interimar Daniel Bechir nu va mai participa la concurs pentru a rămâne la conducerea spitalului. 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

Dictatura: Jurnalistii care refuza sa “prezinte informatiile asa cum le-au fost furnizate de reprezentantii Primariei Pascani”, nu vor fi acreditati

Jurnalistii care refuza sa “prezinte informatiile asa cum le-au fost furnizate de reprezentantii Primariei municipiului Pascani” urmeaza...

Primaria Pascani nu mai ridica deseurile vegetale. Cetatenii trebuie sa le transporte la sere, cu masinile proprii sau sa plateasca societatii CLP Ecoserv

Vesti neplacute pentru pascanenii care locuiesc la case si pentru asociatiile de proprietari de la blocuri. De...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI