13.7 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021
Array

Spitalul de Urgenţă Paşcani a pierdut procesul cu jurnaliştii. Managerul Costică Panzaru, bun de plată

Spitalul de Urgenţă din Paşcani a pierdut procesul deschis împotriva jurnaliştilor care au îndrăznit să relateze despre problemele grave din instituţie, reclamate de unii pacienţi. Judecătorii Tribunalului Iaşi au respins cererea de acordare de despagubiri morale, hotărârea fiind pronunţată în şedinţa din 10 aprilie 2017. Astfel atât BIT TV Paşcani şi Ziarul de Iaşi cât şi pacienta care a cerut ajutorul presei, Ionela Chihaia, au fost achitaţi de acuzaţiile formulate de reclamant – că ar fi adus prejudicii de imagine unităţii medicale, dar şi de la plata pretinselor daune morale – câte 100 000 de euro pentru fiecare societate media şi 10.000 de euro de la victimă.
Dacă hotărârea va rămâne definitivă atunci spitalul din Paşcani trebuie să achite cheltuielile de judecată, 2500 de lei pentru Ziarul de Iaşi. De asemenea managerul Costică Panzaru ar urma să scoată din buzunar 17.900 lei bani care au fost plătiţi din casieria unităţii pentru taxa de timbru, fără aprobarea Consiliului de Administratie.

Ionela Chihaia a cerut ajutorul jurnaliştilor de la BIT TV după ce în vara anului trecut a fost dată afară din spital, deşi avea un copil mort în ea, pe motiv că nu avea asigurare medicală. Ea a solicitat o salvare dar a fost refuzată. Până la urmă a ajuns la o clinică din Iaşi unde a primit îngrijirile medicale necesare. Câteva zile mai târziu, Direcţia de Sănătate Publică s-a autosesizat. În urma anchetei a reieşit ca pacientă ar fi fost tratată corect şi că nu i-ar fi fost încălcate drepturile. Din acest motiv conducerea, la solicitarea medicului care a dat-o afară din spital pe victima, a deschis proces împotriva celor care ar fi afectat imaginea unităţii medicale. Managerul Costică Panzaru ( foto) a refuzat să comenteze acesta situaţie pe motiv că hotărârea judecătorească prin care a pierdut procesul cu jurnaliştii nu este definitivă.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI