elefant.ro
More

  Spitalul de urgenţă din Paşcani caută un nou manager

   

  Postul de manager al Spitalului de Urgenţă din Paşcani va fi scos, din nou, la concurs. Decizia a fost luată de Consiliul de Administraţie al unităţii medicale, întrunit în şedinţă, pe 6 septembrie a.c. după ce în luna august au aprobat cererea de revocare din funcţie a doctorului Costică Panzaru, formulată chiar de reprezentanta Primăriei, jurista Irina Jitaru.

  Deocamdată nu se ştie când vor avea loc probele de selecţie dar procedurile pentru organizarea concursului pot dura şi câteva luni de zile spun reprezentanţii Primăriei. Mandatul de interimar în funcţie a actualului manager ar urma sa expire in luna ianuarie a anului viitor.

  De asemenea s-a aprobat şi prelungirea mandatelor actualilor şefi de secţie, tot ca interimari, de la “Medicină Internă”, “Neurologie” şi Obstretica – Ginecologie. Şi aici au fost organizate concursuri dar nu s-a înscris nici un candidat, nici măcar cei care ocupa deja aceste funcţii.

  La şedinţă a participat şi managerul spitalului, recent întors din concediu de odihnă. El a informat Consiliul de Administraţie că drepturile salariale din luna septembrie nu vor fi diminuate şi că se încearcă să fie menţinute şi în ultimele luni ale anului.

  Doctorul Costică Panzaru a precizat că în urma negocierilor cu reprezentanţii Casei de Asigurări unitatea medicală avea obţine mai mulţi bani în lunile următoare, dar în raport cu serviciile medicale efectuate.

  In momentul de fata garzile medicilor se platesc la 30%, in cursul saptamanii si 50% sambata si duminica, si cele ale asistentilor medicali la 50%, iar sporurile de sectie, la minim. De asemenea au fost taiate tichetele de vacanta.
  Menţionăm că spitalul păşcănean nu are suficienţi bani pentru achitarea integrală a drepturilor salariale şi întreţinere. Asta după ce au fost majorate salariile medicilor şi au fost făcute angajări nejustificate, spun reprezentanţii sindicatului. Din acest motiv unitatea care avea anul trecut în conturi peste 1 milion de lei excedent şi stocuri de medicamente a ajuns după şase luni de zile cu un deficit de cca 2 milioane de lei şi facturi neachitate la medicamente şi materiale de peste 1,5 milioane de lei.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  S-a schimbat legea. Cum pot rămâne românii fără mașină. Statul o poate confisca și vinde

  Cei care aruncă gunoaiele în natură nu mai riscă doar amendă, ci pot să rămână inclusiv fără maşină. S-a schimbat legea, iar de la mijlocul...

  Fără apă potabilă în comunele de la nord de Iaşi. Care sunt cauzele

  După un weekend „pe uscat“, locuitorii din câteva comune suburbane Iaşului s-au arătat revoltaţi faţă de sistarea furnizării apei potabile în reţeaua Apavital. Ce-i drept,...

  Aspiratoarea stradale, la Targu Frumos

  Societatea care se ocupa de mentinerea curateniei pe domeniul public in orasul Targu Frumos a fost dotata cu aspiratoare stradale. Primarul, Ionel Vatamanu a...

  Opinii