19.4 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Spitalul de Urgenţă asaltat de pacienţi, în timpul sărbătorilor

Compartiment Primiri UrgenteCifre impresionante pentru compartimentele Spitalului de Urgenta Pascani care au functionat de sarbatori. Medicii aflati la servici abia au putut sa faca fata sutelor de cazuri cu care s-au confruntat in cele 6 zile libere ale minivacantei de Paste. De la binecunoscutele indigestii din cauza excesului de mancare si pana la muscaturi de insecte si animale, toti pacientii s-au prezentat in Compartimentul de Primiri Urgente pentru a primi ingrijiri medicale.

In perioadata 1-6 mai, nu mai putin de 285 de cazuri s-au prezentat in camera de urgente, dintre care 85 de bolnavi au ramas internati.

Ca si cazuistica, au fost trecuti, in registre, 15 oameni muscati de caini, 8 intepati de capuse, 2 pacienti muscati de cai iar alti 2 de pisici.

Dintre cele mai deosebite, doctorii si-au amintit de o tanara de 33 de ani, care in prima zi de Paste a fost apucata cu dintii, de fata,de un cal. Femeia care era si sub influenta bauturilor alcoolice, a fost transferata la Clinica de Maxilo-Faciale a Spitalului “Sf. Spiridon din Iasi, din cauza plagii pe care o avea.

Un alt caz iesit din comun a fost cel al unei femei de 76 de ani, din Pascani care a ajuns la spital unde a declarat ca a baut 500 de ml de insecticid. Din cate se pare, batrana a avut un moment de suparare si a incercat sa isi puna capat zilelor cu solutia folosita impotriva daunatorilor. Din fericire, substanta periculoasa era diluata iar pacienta a fost externata la scurt timp de la prezentare.

Directorul medical, Diana Acsinte, a precizat ca medicii au avut de-a face si cu pacienti agresivi care au facut scandal in zilele de sarbatoare. Potrivit purtatorului de cuvant, unii dintre acestia au sarit chiar la bataie la personalul medical care era supraaglomerat din cauza numarului mare de cazuri.

Prin urmare, aceasta face un apel la populatie pentru a intelege faptul ca in functie de afectiuni, se stabileste o ordine, de acordare a ingrijirilor medicale, pacientii cei mai bolnavi avand prioritate.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow