More

  Spitalul Municipal de Urgenta Pascani are de recuperat circa 2 miliarde de lei vechi de la pacienti

  Array

  Circa 2 miliarde de lei vechi, din ultimii 5 ani, are de recuperat Spitalul Municipal de Urgenta din serviciile medicale oferite batausilor, betivilor si victimelor din accidentele rutiere ce au ajuns la urgente. In prezent, recuperarea sumelor se incearca prin actionarea in judecata, insa s-au adunat peste 400 dosare, din care spitalul ajutat de executori judecatoresti isi recupera o mica parte din bani sau poate chiar deloc.

  Cei care ajung la urgente in stare de etilism acut, circa 8 pacienti pe zi, beneficiaza in general de cel puţin trei pungi de ser, vitamine şi foarte multe calmante, iar îngrijirile de bază costă cel puţin 100 lei. În cele mai multe cazuri, beţia este asociată cu alte complicaţii, aşa încât la tratamentul de bază se adaugă, în funcţie de celelalte afecţiuni de care suferă un astfel de pacient, încă un set de medicamente sau de investigaţii. În cazul traumatismelor craniene, se apelează la computerul tomograf, intervenţie care costă peste 100 de lei.
  “Sunt pacienti care au fost internati in terapie intensiva unde au stat mai mult de o luna si au suferit operatii chirurgicale deosebite, insa care nu au nici un venit, adica neasigurati la sistemul de sanatate” declara Costica Panzaru, managerul spitalului.

  Cu astfel de pacienţi care singuri îşi fac boală, contravaloarea serviciilor efectuate este imposibil de recuperat. Aşa se face că spitalele apar ca “parte civilă” în zeci chiar sute de procese, in care chiar daca au castig de cauza dureaza o vesnicie pana isi recupera banii.

  Cu banii investiţi în recuperarea acestei categorii de oameni s-ar putea investi foarte bine în achiziţionarea de aparatură medicală, materiale sanitare şi medicamente, sau în vindecarea unor oameni cu adevărat bolnavi, insa vin sarbatorile de iarna, iar cadrele medicale se astept la un nou val de agresiuni sau persoane in stare de ebrietate acuta.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Pascaniul are nevoie de o sursa suplimentara de apa. Se anunta un an secetos

  Operatorul regional de apa și canalizare caută noi surse de apa pentru alimentarea municipiului Pașcani. Scăderea debitelor la puțurile aflate în exploatare, seceta anunțată...

  LA MULȚI ANI, TUTUROR FEMEILOR! Istoricul și semnificația zilei de 8 martie. Cum a apărut Ziua Internaţională a Femeii

  8 martie. Ziua internaţională a femeii, celebrată la 8 martie în ţări din lumea întreagă, serbează curajul și puterea femeilor care au jucat un rol...

  Mesaje de 8 Martie. Cele mai frumoase urări pentru femeile importante din viața voastră

  Mesaje de 8 Martie. Ziua Femeii a sosit, prilej pentru care trebuie să sărbătorim și să felicităm femeile importante din viața noatră.   Mesaje de 8 Martie...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI