4.7 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

Spitalul CF Pașcani a revenit la Ministerul Transporturilor

Vesti bune pentru salariatii Spitalului CF Pașcani. Unitatea medicală a trecut din nou în subordinea Ministerului Transporturilor. Conform unei ordonanțe de Guvern adoptată ieri, 14 noiembrie, această decizie a fost luată deoarece Spitalul CF Pașcani avea în derulare un proiect cu finanțare europeana de 1,7 milioane de euro. Lidera de sindicat a unitatii spitalicesti, Doina Cucos e foarte bucuroasa de decizia luata si spune ca pentru prima oara un spital cfr-ist va primi finantare pentru un sistem de informatizare, asta chiar daca acesta a fost implementat in urma cu cateva luni.
DOINA CUCOS
Legea privind reforma în domeniul sănătăţii se va modifica prin ordonata de urgenta astfel
“Această măsură se impune deoarece urmare a transferului serviciilor medicale şi a unităţilor sanitare cu paturi în subordinea Ministerului Sănătăţii privind reorganizarea reţelei sanitare proprii a Ministerului Transporturilor. Prin acest proiect de act normativ se creează premisele derulării în continuare a contractului de finanţare cu nr. 774/324/local/20.05.2013, clauzele contractului, respectiv art. 21, neputând fi invocate”.
In schimb, doctorul chirug Constantin Melinte, cel care asigura de cateva luni interimatul de director, spune ca aceasta decizie nu ajuta in niciun fel Spitalul.

Spitalul CF Pascani

Legat de trecerea spitalului la Ministerul Tranporturilor, în nota de fundamentare se spune că Spitalele din „Asociaţia Spitalelor aparţinând Ministerului Transporturilor” (Spitalul Clinic CF2 Bucureşti, Spitalul General CF Paşcani şi Spitalul General CF Simeria), a depus, cu aprobarea Ministerului Transporturilor şi a câştigat în anul 2012, finanţarea proiectului „SISTEM INFORMATIC PRIVIND MANAGEMENTUL ACTULUI MEDICAL” în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”. ziarulorizont.info

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow