20.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Spitalul CF Pașcani a împrumutat trei instituții medicale cu aparatură pentru tratarea bolnavilor de COVID 19

Spitalul General CF din municipiul Pascani a imprumut aparatura medicala pentru tratarea bolnavilor de COVID 19 in trei spitale din judet.

La sfarsitul anului trecut, unitatea medicala a incheiat un contract de comodat si a trimis ventilatoare, monitoare si concentratoare de oxigen catre Spitalul Municipal Pascani, Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” Iași si Sectia exterioara Letcani a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva” Iaşi. Distribuirea lor s-a facut dupa cum urmeaza:

  • 5 ventilatoare pentru sectia ATI a Spitalului Municipal Pascani;
  • 5 monitoare functii vitale pentru sectia ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” Iași;
  • 15 concentratoare de O2 pentru Sectia exterioara Letcani a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva” Iaşi.

Printr-un comunicat de presa, reprezentantii Spitalului General CF au precizat ca “acest ajutor a fost posibil, deoarece compartimentul ATI al spitalului General CF Pascani este in curs de amenajare, ceea ce presupune schimbarea si recalibrarea atat a instalatiei electrice cat si a instalatiei de transport a gazelor medicinale, la nivelul corpului central al spitalului. Cele doua instalatii mentionate anterior reprezinta obiective de interes major pentru unitatea noastra si fac parte din prioritatile Planului Anul de Achitii Publice pe anul 2021 la capitolul investitii”.

Mentionam ca Spitalul General CF Pascani este suport COVID 19, iar in cursul zilei de marti in unitatea medicala erau internati 25 pacienti cu forme usoare sau medii ale bolii.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow