20.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 20, 2022
Array

Spitalul CF Pașcani a reluat operațiile

- Advertisement -

După luni de zile în care nu au fost făcute operaţii, Spitalul CF din Paşcani a reluat activitatea pe secţia de Chirurgie. De la începutul lunii unitatea medicală are anestezist. În plus, tot din această lună s-a mărit echipa cu încă doi medici.

Spitalul CF din Paşcani a reluat activitatea pe secţia de Chirurgie. La începutul acestei luni, conducerea unităţii a încheiat un contract de prestări servicii cu medicul anestezist Cătălin Chiriacu, rezident în anul IV pe ATI. Acesta efectuează de la 1 noiembrie gărzi în unitatea medicală şi face anestezii la operaţiile programate.

De asemenea, tot pe secţia de Chirurgie a fost angajat un medic specialist chirurgie generală, care împreună cu medicul Abdalla A. Bashir se vor ocupa de cazurile medicale care necesită operaţie. Noul medic se numeşte Elena Dumitru şi a susţinut în luna octombrie examen pentru acest post. Aceasta a reuşit să obţină punctajul cel mai mare dintre toţi candidaţii înscrişi la concurs, iar de atunci îşi desfăşoară activitatea la Spitalul CF.

Şi echipa de pe secţia interne s-a mărită. Aici a fost încheiat un contract de gărzi cu rezidentul Costin Groza care oferă consultaţii în cadrul spitalului. Conducerea unităţii speră ca după examenul de specialitate, medicul să rămână să profeseze în continuare la Spitalul CF.

Cei care doresc să facă o intervenţie chirurgicală la Spitalul CF trebuie să se prezinte cu bilet de trimitere pentru o consultaţie la unul dintre cei doi medicii, iar în funcţie de rezultatele examenului medical, dacă va fi nevoie vor fi programaţi la operaţie în aceeaşi zi sau după câteva zile, în funcţie de programul anestezistului.

În acest moment, Spitalul CF din Paşcani are scoase la concurs încă 10 posturi de medici specialişti atât pentru clinică, cât şi pentru ambulatoriul de specialitate CF de pe strada Gării. Printre locurile vacante se află specializările: chirurgie, medicină internă, cardiologie, psihologie, balneofiziokinetoterapie, dermatologie, psihiatrie sau neurologie.

Reamintim că activitatea pe secţia de chirurgie de la spitalul CF Paşcani a fost blocată din luna ianuarie 2016. Medicul specialist Ion Bujac, cel care asigura tratamentul post şi preoperator al pacienţilor şi-a dat demisia pentru a pleca în străinătate.

Foto: Cătălina Roșca – director medical Spital CF Pașcani

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow