-5.1 C
Paşcani
duminică, ianuarie 29, 2023

Spitalele sunt în colaps, pacienții își joacă șansa la viaţă la loteria paturilor. OMS a trimis un expert în România să ne scoată din criza Covid

Am ajuns studiu de caz în lume. România va atinge imunitatea colectivă abia în mai 2024 în actualul ritm de vaccinare. Este avertismentul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii care a trimis aici un expert specializat în situaţii de criză de sănătate. Spitalele sunt în colaps, după ce în ultimele 7 zile am depăşit pragul de 100 de mii de infectări şi 2.413 de decese. Mai exact, la fiecare 4 minute un deces de COVID.

 


Aceasta este imaginea epuizării. O asistentă de la Spitalul Pantelimon se odiheşte câteva minute pe unde apucă. Nu sunt libere nici paturi, nici tărgi, nici scaune. Fotografia în care femeia stă pe cutii de carton a fost postată şi pe pagina Ro Vaccinare, dar oamenii tot nu cred în lupta medicilor şi asistenţilor.

Fiorella Mitoiu, şef UPU, Spitalul Pantelimon: ”Este vorba de epuizarea fizică, este vorba de epuizarea psihică care te macină mult mai mult”.

În orice secţie de terapie intensivă coşmarul se repetă la nesfârşit. Sunetul aparatelor care îi ajută pe bolnavi se aud în liniştea sinistră. Puţinii pacienţi neintubaţi şi neventilaţi respiră chinuit şi se agaţă de tuburile cu oxigen.

Ema Schweninger, reporter Observator: Ce-aţi văzut aici în jurul dvs?
Pacientă: ”Suferinţă multă”
Ema Schweninger, reporter Observator: ”Oameni care n-au rezistat?”
Pacientă: ”Da”.

34 de ani. Atât avea cel mai tânăr pacient care a murit în secţia ATI de la spitalul „Marius Nasta”.

Irina Strâmbu, medic Institutul Marius Nasta: ”Din păcate, de cele mai multe ori, paturile se elibereaza prin decesul pacienţilor. În ultima lună am avut 2 pacienti pe care i-am recuperat”.

Continuarea pe Observator

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow