-0.6 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 4, 2021

Spitalele pline, centrele de vaccinare goale: 46 de cazuri noi de Covid într-o zi

Din nou avalanşă de noi cazuri COVID-19 depistate la Iaşi. Ieri, 46 de noi îmbolnăviri au fost raportate la nivel de judeţ, incidenţa pe municipiu crescând la 0,29 la mia de locuitori. În ultimele 24 de ore nu s-au depistat tulpini Delta la persoane confirmate pozitiv cu Covid-19, în schimb au fost raportate două decese în rândul pacienţilor internaţi cu COVID-19.

Numărul paturilor destinate bolnavilor cu infecţie cu SARS-CoV-2 creşte constant. Dacă în urmă cu 48 de ore erau 86 de paturi ocupate, ieri erau 95, dintre care 12 din secţiile ATI. Practic, în acest moment, gradul de ocupare a saloanelor destinate bolnavilor COVID-19 cu formă medie spre severă este de 85%. În unităţile sanitare sunt puse la dispoziţie 163 de paturi, dintre care 97 de paturi pentru bolnavii confirmaţi pozitiv cu COVID-19 (CF Paşcani – 22 de paturi, CF Iaşi – 15 paturi, Spitalul Orăşenesc Hârlău – 12 paturi, Spitalul de Pneumologie – 28 de paturi, Spitalul de Boli Infecţioase – 20 de paturi) şi 67 de paturi în zonele roşii destinate pacienţilor cu alte patologii şi confirmaţi pozitiv cu COVID-19. Ieri, mai erau libere 7 paturi ATI COVID.

În ceea ce priveşte campania de vaccinare, pe 31 august au fost vaccinate 471 de persoane, dintre care 373 de persoane au primit doza I şi 98 de persoane au primit doza a II-a. Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, până în momentul de faţă au fost efectuate 23.354 de vaccinări, 239 de doze fiind administrate în ultimele 24 de ore. Dată fiind adresabilitatea extrem de scăzută a populaţiei la vaccinare, Direcţia de Sănătate Publică a ajustat din nou programul centrelor.

„În urma analizei activităţii şi adresabilităţii populaţiei la vaccinare, începând de ieri, 1 septembrie, s-a hotărât suspendarea la cinci centre de vaccinare de pe raza judeţului Iaşi şi de asemenea s-a hotărât modificarea programului la alte şase centre care funcţionează. Este vorba de centrul de la Aeroportul Iaşi, de la Carrefour Era, de la parcarea Complexului Palas, Ca­sa de Cultură a Studenţilor, Cinematograful Victoria sau Sala Unirii şi centrul Gară Iaşi. Pentru aceste centre s-a stabilit un program de şase sau opt ore. Astfel, în judeţul Iaşi, funcţionează 14 centre de vaccinare în municipiu şi pa­tru centre pe raza judeţului Iaşi, respectiv la Paşcani, Po­pricani, Târgu Frumos şi To­meşti. Informaţii complete cu privire la programul centrelor şi a vaccinurilor care sunt ad­ministrate puteţi găsi pe site-ul DSP Iaşi“, a declarat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Raport parlamentar, noiembrie 2021- deputat PSD, Vasile Toma

Gradul de încredere pe care cetățenii ți-l acordă este și trebuie să fie direct proporțional cu gradul...

Angajaţii instituţiilor publice vor primi vouchere de vacanţă în perioada 2022 – 2026

Angajaţii instituţiilor publice vor primi, în perioada 2022 – 2026, vouchere de vacanţă în valoare de 1.450...

Începe sezonul distracției pe gheață la patinoarul de la Palas!

Iarna se apropie cu paşi repezi, iar odată cu răcirea vremii vine şi distracţia pe gheață la...

Acest profesor din Boureni-Moțca a fost premiat de președintele Klaus Iohannis pentru că a ajutat zeci de copii să nu renunțe la școală! Gheorghe...

Un tânăr din Iași a fost decorat chiar de președintele Klaus Iohannis cu ordinul „Meritul pentru Învățământ”...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI