22.1 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
22.1 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
Array

Spitalele din Tg Frumos și Hîrlău vor caza oamenii străzii

credius.ro
elefant.ro
answear.ro
elefant.ro
oferta.oceancredit.ro
horacredit.ro/
vivacredit.ro
fashiondays.ro
creditfix.ro

Ultimele știri

Oamenii străzii nu vor mai aglomera unităţile de primire urgenţe din spitalele ieşene. În urma unui protocol încheiat de către Direcţia de Sănătate Publică împreună cu principalele spitale din judeţ, toate unităţile medicale şi-au pus la dispoziţie un număr de paturi pentru a prelua cazurile sociale care aglomerează UPU-urile. 

Cele mai multe locuri, 20, vor fi asigurate de către unitatea medico-socială Podu Iloaiei, urmată de Institutul de Psihiatrie „Socola”, care pune la dispoziţie 15 paturi pentru oamenii străzii. Pe următoarele poziţii se situează, la egalitate, 11 spitale în care vor fi cazaţi câte cinci oameni ai străzii care au nevoie de îngrijiri medicale. Spitalele care vor primi câte cinci pacienţi sunt: Spitalul de Neurochirurgie, Spitalul de Boli Cronice „Sfântul Ioan” din Târgu Frumos, Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva”, Spitalul de Pneumoftiziologie, Institutulul Regional de Oncologie, Preventoriulul TBC Copii Deleni, Spitalul de Recuperare, Spitalul Clinic „Parhon”, Spitalul Orăşenesc Hârlău, Spitalul „Sf. Spiridon” şi Unitatea Medico-Socială Răducăneni.

În Institutul de Boli Cardiovasculare vor putea fi cazaţi doar doi oameni ai străzii. „Protocolul este o colaborare care vine în sprijinul persoanelor aflate în dificultate, mai ales în această perioadă în care din cauza temperaturilor foarte scăzute sunt expuse riscului hipotermiei. DSP va asigura o colaborare eficientă cu unităţile sanitare din judeţ în ceea ce priveşte punerea la dispoziţie în funcţie de disponibilitate a unui număr de paturi, la solicitarea UPU Spiridon”, a precizat Liviu Stafie, directorul DSP.

Conducerea DSP a mai arătat că protocolul a fost încheiat pentru că, în anii precedenţi, iarna, spitalele din oraş, dar mai ales UPU de la Spitalul „Sf. Spiridon”, s-au confruntat cu mari dificultăţi din cauza faptului că persoane fără adăpost veneau să se încălzească în UPU. Conform protocolului, acum în UPU de la Spitalul „Sf. Spiridon” vor fi adăpostiţi doar acei pacienţi care au nevoie de dializă, atunci când unităţile care oferă acest serviciu nu mai au capacitate de cazare.

Potrivit DSP, în primă fază, UPU va prelua toate cazurile, dar în funcţie de starea pacienţilor aceştia vor fi direcţionaţi către unul dintre spitalele care pun la dispoziţie locuri pentru cazurile sociale. sursa – ziaruldeiasi.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
22.1 ° C
23 °
19.9 °
82 %
1kmh
10 %
vin
30 °
sâm
27 °
Dum
24 °
lun
26 °
mar
27 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI