27.6 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Spitale blocate, salariații în grevă

- Advertisement -

Activitate blocată la Spitalul Municipal de Urgență din Pașcani. Zeci de angajaţi din sistemul sanitar, au început protestele încă de la primele ore ale dimineţii. Salariaţii vor sporuri salariale şi condiţii decente de lucru.

Grevă pe perioadă nedeterminată la Spitalul din Paşcani. Astăzi, începând cu ora 7.00 sute de asistenţi şi personal auxiliar au protestat în faţa unităţii medicale pentru salarii mai mari. Aceştia spun că nu nu îşi vor relua activitatea dacă nu vor primi sporurile care le-au fost tăiate încă din 2009.

Astăzi a fost asigurată doar o treime din activitatea medicală, prioritare fiind cazurile urgente.

Salariații din Spitalul Municipal de Urgenţă spun că vor continuă protestele şi în zilele următoare, inclusiv în turele de noapte dacă nu vor primi sporurile care li se cuvin.

Persoanele care au venit la spital pentru controale au așteptat zeci de minute la uşile cabinetelor. Oamenii au spus că nu ştiau de greva, însă speră să rezolve ceva astăzi şi să nu fie nevoie să se întoarcă într-o altă zi.

Reamintim că angajaţii din sistemul sanitar vor sporuri de muncă grea şi ture de noapte care le-au fost tăiate încă din 2009. Aceştia au început protestele pe 12 octombrie când a fost grevă japoneză, pe 19 octombrie timp de două ore au făcut greva de avertisment cu întreruperea activităţii între orele 8.00 – 10.00, iar astăzi au intrat în grevă generală pe perioadă nedeterminată.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow