18.6 C
Paşcani
miercuri, august 4, 2021
18.6 C
Paşcani
miercuri, august 4, 2021

Spectacol romano-francez in comuna Helesteni. Primaria a primit in dar o masina de pompieri – FOTO/VIDEO

Spectacol romano-francez in comuna Helesteni. Primaria a primit in dar o masina de pompieri

Comuna Helesteni are, din nou, o mașină de pompieri funcționala. Autospeciala a fost donata comunității locale de Asociația Amazing Grace din Franța, cu care există o colaborare de câțiva ani de zile. Cheile au fost predate astăzi unui pompier voluntar din comuna, după ce serviciul voluntar a făcut demonstrații pe stadionul din localitate.


Apoi, în semn de recunoștință, la Căminul Cultural a fost organizat un spectacol artistic. În deschidere, au avut loc discursurile oficialităților, printre care și primarul Constantin Hira, prefectul județului Iasi, Marian Serbescu sau senatorul Vasile Toma.

Au fost înmânate si diplome de excelență atât din partea instituției Prefectului către edilul din Helesteni si francezi, cat si din partea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Iasi către pompierii străini.

Apoi, tradițiile și dansurile din Helesteni au continuat evenimentul. Ansamblul „Trei generații” si elevii de la școala au arătat zestrea comunității.

Nici Asociația Amazing Grace nu s-a lasat mai prejos, punând în scenă momente artistice.
Mentionam ca parteneriatul dintre grupul din Franta si comuna Helesteni a inceput in anul 2013. Au mai donat pentru comunitate echipamente pentru pompieri si au promis ca in anii viitori vor aduce o ambulanta.

SPECTACOL ROMÂNO - FRANCEZ ÎN COMUNA HELEȘTENI

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
ploaie ușoară
18.6 ° C
19.5 °
17.8 °
77 %
1.1kmh
1 %
mie
30 °
joi
34 °
vin
28 °
sâm
25 °
Dum
21 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI