Zeci de pascaneni au iesit să sărbătorească Ziua Națională a României în centrul orasului, in piateta din fata Primariei. Daca in cursul diminetii au fost depuse coroane de flori la Monumentele Eroilor si a fost oficiata o slujba religioasa in memoria eroilor neamului romanesc, dupa pranz pascanenii s-au bucurat de Sarbatoarea Nationala pe ritmurile catorva dintre cei mai iubiti artisti de muzica populara din zona noastra.

In deschiderea activitatii, a fost intonat Imnul Romaniei, de catre tanara pascaneanca  Rianna Rusu. Mai apoi a urmat cuvantul de deschidere al oficialitatilor. In discursul sau, primarul Dumitru Pantazi a mentionat ca 1 Decembrie este ziua in care dovedim ca pretuim istoria si ca impartasim aceleasi valori nationale. Totodata, au fost mentionati si cei 14 pascaneni ceferisti care au fost condamnati pe nedrept, in memoria carora a fost ridicata o placa comemorativa pe Esplanada Pascani. De asemenea si reprezentantul asociatiei veteranilor de razboi, Vasile Petrila a tinut un mic discurs.

Apoi, s-a dat startul distractiei, in prezenta artistilor  Sorin Filip, Adriana Apostol, Cristinel Iordăchioaia, Celia și Mihaela Ungureanu, Rianna Rusu si Luiza Muscalu. Atmosfera de sărbătoare a fost completată de spectacolul susținut de Ansamblul Folcloric ”Rapsozii Siretului”.

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider