23 C
Paşcani
marți, octombrie 3, 2023
Array

Spectacol în stradă la Hîrlău de Ziua Poliției Române

Spectacol în stradă la Hîrlău de Ziua Poliției Române

A făcut spectacol câinele polițist de la Hîrlău. Ringo, a fost vedeta zilei în cadrul acțiunilor dedicate cetățenilor cu ocazia aniversării celor 195 ani de când Poliția Româna a luat ființă. Din cadrul maniefsărilor nu au lipsit prezentarea meseriei de polițiști, unde elevii vor să devină când vor fi mari, echipamentelor și armanentelor folosite de luptătorii SAS în misiuni. De asemenea, nu au lipsit mașinile de poliție care au stat la dispoziția prichindeilor.

Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

Astăzi, 21 martie, de la orele 10:00, centrul orașului Hîrlău a fost luat cu asalt de oamenii legii, aparatură și echipamente, mașini de poliție și câinele de urmărire. Asta pentru a marca cum se cuvine încă un an a Poliției Romane.

Unul dintre cele mai așteptate momente a fost exercițiul pregătit de către câinele polițist. Astfel, Ringo a fost următit și aplaudat de cei peste o sută de elevi și profesori veniți la eveniment.

Câinele este în grija unui polițist, fiind dresat pentru prelucare urme miros uman, iar de opt ani face echipă cu polițiștii de la Biroul Criminalistic din Hîrlău. Mai are un an până la pensie.

Doritorii au putut vedea armamentul şi echipamentul folosit de luptătorii SAS în misiuni, autospecialele rutiere echipate cu aparatură radar şi laboratorul criminalistic.

Poliţiştii au oferit participanţilor sfaturi antivictimale, antiinfracţionale şi informaţii privind legislaţia penală şi contravenţională.

Totodată, persoanelor interesate le-au fost înmânate pliante cu privire la admiterea în unităţile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

O acțiune similară va avea loc mâine dimineață în centrul orașului Târgu Frumos. Aici sunt așteptați toți doritorii localității să vadă și să afle lucruri noi.

Amintim că Ziua Polițeii Române se sărbătorește în fiecare an pe 25 martie, de Buna Vestire.

Alte articole