24 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
24 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
Array

Spectacol de Ziua Unirii

elefant.ro
creditprime.ro
fashiondays.ro
creditfix.ro
vivacredit.ro
oferta.oceancredit.ro
horacredit.ro/
elefant.ro
answear.ro

Ultimele știri

Spectacol de muzică populară pentru păşcănenii cu ocazia Unirii. Evenimentul este programat duminică, pe data de 24 ianuarie începând cu ora 11:30 în sala de spectacol a Casei de Cultură. Intrarea este liberă.

Într-un concert de muzică live, pe scenă vor urca artişti ai grupului Raspozii Botoşaniului, Petronela Rusu, Laura Ştefănescu, Constantin Petrescu precum şi solişti instrumentişti ca Ciprian Potoroacă, Constantin Mândrișteanu sau Relu Palade.

Invitată specială este Daniela Condurache care va încânta publicul cu sârbe şi bătute din Moldova. Nu vor lipsi nici cunoscutele melodii ca “Hai flăcăii din toată ţara” sau “Din Moldova lui Ştefan”.

Şi la Ruginoasa sunt manifestări dedicate Unirii Principatelor Române. Sâmbătă 23 ianuarie va avea loc un simpozion dedicat făuritorilor unirii organizat de Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Asociaţia Al. I. Cuza Iaşi şi Complexul Muzeal Moldova. De la ora 15:00 la Centrul Cultural din localitate va fi o expoziţie de pictură religioasă pe sticlă, lucrări realizate de eleva Ioana Buzatu de la Şcoala Gimnazială din Ruginoasa.

Pe 24 se vor oficia slujbe de pomenire a domnitorului Al. I. Cuza de un sobor de preoţi şi depuneri de coroane la mormântul acestuia. Ziua se va încheia cu un spectacol artistic “Hora Unirii” susţinut de elevii şcolilor din comună.

Ziua Unirii este sărbătorită şi la liceele din municipiu Paşcani. Aici elevii și profesorii organizează diferite manifestări cultural – artistice.

Și Centrul de Studii ”Ștefan cel Mare și Sfânt” din Pașcani organizează vineri începând cu ora 10:00 o sesiune de comunicări științifice dedicate Unirii Principatelor Romane ”Domnitorul Al. I. Cuza – artizanul României Moderne, în conștiința națională și europeană.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24 ° C
25.2 °
23.8 °
87 %
3.5kmh
98 %
mie
23 °
joi
29 °
vin
32 °
sâm
27 °
Dum
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI