21.9 C
Paşcani
joi, august 18, 2022
Array

Spectacol de colinde, premiere elevi şi lansare de revistă la Protopopiatul Paşcani

- Advertisement -

Evenimente inedite cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Zeci de elevi ai Colegiului Naţional „M. Sadoveanu” şi de la Liceul Economic „N. Iorga”, alături de profesori de la catedra de religie au organizat mai multe activităţi  menite să aducă spiritul Crăciunului în sufletul fiecărui participant. Printre activităţi s-au aflat: un spectacol de colinde, premiere picturi, lansarea revistei „Calea spre lumină” şi o conferinţă religioasă.

Manifestarea religioasă a debutat la ora 12.00 cu un concert de colinde susţinut de elevii Colegiului „Sadoveanu” şi prichindei de la Liceul Economic N. Iorga. Timp de o ora tinerii au interpretat cele mai frumoase colinde, acompaniaţi la acordeon sau vioară. Şi pentru că la începutul acestei luni a fost sărbătorită Ziua Naţională a României elevii au încheiat spectacolul cu melodia „Noi suntem români”.

Tot astăzi, sute de copii din Paşcani şi comunele învecinate care au participat la concursul de pictură „Moş Nicolae văzut prin ochi de copil”, desfăşurat la sfârşitul lunii trecute la Liceul Economic N. Iorga, au fost premiaţi. Aceştia au primit diplome, cărţi şi icoane ca semn de răsplată pentru talentul şi munca depusă. La concurs au participat 193 elevi de la liceele din Paşcani, Iaşi şi localităţile învecinate.

O altă activitate din program a fost lansarea ediţiei speciale de Crăciun a revistei „Calea spre lumină”. În cadrul publicaţiei, elevii talentaţi ai Colegiului Naţional „M. Sadoveanu” îndrumaţi de profesorii de religie au compus poezii şi naraţiuni despre naşterea Domnului, tradiţiile şi originile Crăciunului, precum şi pilde de sfinţenie.

Evenimentul religios s-a încheiat cu o conferinţă susţinută de profesorul universitar Paul Cesar Hârlăoanu. În cadrul dezbaterii tinerii au dat exemple de modele de iubire şi sens din rândul Sfinţilor.

Menţionăm că activitatea de astăzi a fost organizată de Colegiul Naţional „M. Sadoveanu” şi Liceul Economic „N. Iorga”. Scopul manifestării este apropierea elevilor de latura spirituală şi mobilizarea în acţiuni religioase.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow