-3.7 C
Paşcani
miercuri, februarie 8, 2023

Spectacol de colinde, cu îndrăgiți interpreți de muzică populară VIDEO

Comuna Scobinți s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare și a fost gazda unui concert dedicat colindelor și tradițiilor populare. Evenimentul s-a desfășurat duminică, pe 19 decembrie, începând cu ora 11.00. În prag de sărbători, mai multe mai multe grupuri vocale, ansambluri folclorice, dar și îndrăgiți interpreți de muzică populară au venit să-i colinde pe locuitorii comunei.

Pe scena din fața primăriei au urcat copii cu zâmbete calde, îmbrăcați în straie populare. Membrii ansamblului „Muguri de stejar” au arătat că ştiu să păstreze tradiţiile moştenite din bătrâni.

Au venit să-i colinde pe localnici și membrii Ansamblul Folcloric ,,Basaraba” din comuna  Scobinți. Tinerii  dansatori, alături de Petronela Pinzariu au pregătit un moment special și au adus bucurie în sufletele oamenilor.

Cei mai fericiți au fost cei mici, care l-au primit entuziasmați pe Moș Crăciun. Bătrânul cu barbă albă, îmbrăcat în costum roșu, a ajuns la cei mai cuminți copiii și i-a răsplătit cu multe pachete de dulciuri.

Și primarul comunei, Gheorghe Hrițcu a ținut să adreseze un gând bun cetățenilor în pragul sărbătorilor de iarnă.

Voia bună a fost întreținută și de un îndrăgit artist. Cunoscut pentru colindele sale de Crăciun, Fuego a a încălzit inimile celor veniti sa ia parte la specatcol cu mai multe cântece, unele consacrate deja.

Pe scenă au urcat alte nume mari. Oana Tomoiaga, Alexandru Brădățan și Andreea Haisan au interpretat cântece de sărbătoare. Pe ritmurile tradiționale, zeci de oameni, cu mic, cu mare, s-au adunat voioși și s-au prins într-o horă mare.

Un alt eveniment așteptat cu nerăbdare de locuitorii comunei Scobinți va fi organizat la final de an, pe data de 31 decembrie, atunci când alaiuri de colindatori si uratori, vor readuce în actualitate cele mai frumoase tradiţii româneşti, obiceiuri şi datini populare păstrate de-a rândul anilor și care vor da farmec sărbătorilor de iarnă, la Scobinti.

Materialul video integral poate fi urmărit aici.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow