21.9 C
Paşcani
vineri, iulie 1, 2022
Array

Spectacol cu traditii lipovenesti la Casa de Cultura

Spectacol deosebit in aceasta dimineata la Casa de Cultura Municipala Pascani. In cadrul unui proiect, “Traim impreuna. Sa ne cunoastem mai bine”, ajuns la editia a III-a, mai multi elevi rusi-lipoveni, din comuna Stolniceni-Prajescu, impreuna cu elevii de la Liceul Teoretic Miron Costin si-au prezentat portul si traditiile prin dans, muzica si poezie.
Astfel, elevii de la Liceul Tehnologic Stolniceni-Prajescu, structura Bratesti, s-au imbracat in portul lor traditional, format din piesa de baza a costumului femeiesc, fusta, ce poarta denumirea de iubca, sau sarafanul, larg si lung pana la glezne. Baietii au purtat camasi fara guler, peste pantaloni si legate la mijoc cu brau de lana. Au cantat in limba rusa si au dansat jocuri specifice comunitatii lor, aratand tuturor spectatorilor ce inseamna traditia lor.

Nici elevii de la Liceul Miron Costin nu s-au lasat mai prejos. Iasmina Mancas a demonstrat ca este foarte talentata la dans modern, iar formatia de majorete a smuls ropote de aplauze prin miscarile profesioniste.

Cele doua persoane care au initiat proiectului sunt Marinela Sorohan, profesor la Liceul Miron Costin si Iuliana Albu, la Scoala Bratesti.

Mentionam ca aceeasi tema a fost prezentata si in pragul sarbatorilor de iarna, cand elevii au mers la bisericile pe stil vechi pentru a cunoaste obiceiurile rusilor-lipoveni.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

O noua majorare a salariilor, la Primăria Pașcani. Cât câștigă șefii din instituție

  Salariile functionarilor si a personalului contractual din Primăria Pașcani...

Conducerea CSM a renunțat la ștrand, înainte de a fi deschis

Conducerea clubului CSM Pașcani a hotărât sa renunțe la...

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni,...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow