19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Spectacol cu tradiții lipovenești la Casa de Cultură: Foto

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Spectacol deosebit în această dimineaţă la Casa de Cultură. Aproape 200 de copii ruşi-lipoveni, din comuna Stolniceni-Prăjescu, împreună cu elevii de la Liceul Teoretic Miron Costin şi-au prezentat portul şi tradiţiile prin dans, muzică şi poezie. Timp de două ore micuţii au urcat pe scenă la spectacolul intercultural “Trăim împreună, să ne cunoaştem mai bine”, ediţia a VI a care a avut loc astăzi, 21 aprilie începând cu ora 9.00.

Muzica şi dansurile româneşti interpretate cu măiestrie de micuţii îmbrăcaţi în straie populare s-au îmbinat cu mişcări pe ritmuri moderne, interpretări la orgă şi recital de poezii.

Nici elevii ruşi – lipoveni nu s-au lăsat mai prejos. Şi-au etalat portul tradiţional format din piesa de bază a costumului femeiesc, fustă, ce poartă denumirea de iubca, sau sarafanul, larg şi lung până la glezne pe ritmurile melodiilor Kalinka şi Moldovanka.

Spectacolul intercultural artistic s-a încheiat cu binecunoscută melodie “Trandafir de la Moldova” interpretat de o elevă de la Miron Costin şi o melodie de primăvară interpretată de un grup de copii de la acelaşi liceu.

Formaţiile care s-au făcut remarcate vor primi diplome avizate de Inspectoratul Şcolar, iar copii care au urcat astăzi pe scenă au primit dulciuri din partea primarului comunei Stolniceni Prăjescu. Spectacolul intercultural “Trăim împreună, să ne cunoaştem mai bine” este organizat de Liceul Teoretic “Miron Costin” Paşcani şi Liceul Tehnologic Stolniceni Prăjescu.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
19.3 ° C
20.2 °
18 °
84 %
0.8kmh
7 %
mar
28 °
mie
29 °
joi
30 °
vin
31 °
sâm
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI