23.2 C
Paşcani
luni, august 2, 2021
23.2 C
Paşcani
luni, august 2, 2021

Spectacol cu ocazia Târgului Meșterilor Populari, la Ruginoasa

O manifestare tradițională românească va avea loc la Ruginoasa. Este vorba despre Târgul meșterilor populari, care se află la cea de-a VII-a ediție.

În acest an, iubitorii de tradiție sunt așteptați pe Aleea Palatului „Alexandru Ioan Cuza” din Ruginoasa pentru a se bucura de acest demers care urmăreşte promovarea culturii tradiţionale. Astfel, sâmbătă pe 24 iulie, începând cu ora 09.00 va avea loc deschiderea oficială a târgului.

Târgul va reuni peste 30 de mestesugari din aproape toate zonele etnografice ale Romaniei, care prin intermediul lucrarilor si artei lor încurajeaza publicul tanar, in spiritul respectului pentru traditiile romanesti.

Si pentru ca de la o astfel de sarbatoare autentic romaneasca nu poate lipsi voia bună, muzica și dansurile populare care să coloreze atmosfera, în prima zi de târg, sâmbătă, începând cu ora 16.00 va fi organizat un spectacol. Conform organizatorilor, această sărbătoare va fi marcată așa cum se cuvine de Ansamblul folcloric „Dumbrăvița” al Centrului Cultural din Ruginoasa. De asemenea, sunt invitați tinerii de la Ansamblul “Flori de Mai” din Todiresti, Ansamblul folcloric „Trei generații” din Heleșteni, dar și câteva interprete de muzică populară cunoscute precum Ana Maria Ignat, Maria Tucan și Denisa Tudoran. Tot cu această ocazie, vor fi înmânate diplome de participare meșterilor populari prezenți la târg.

Precizăm că manifestarea se va încheia duminică, pe 25 iulie, la ora 17.00. În cele două zile de târg, cei dornici vor avea ocazia sa participe alaturi de mestesugari la ateliere de creatie interactive, iar în cadrul târgului va fi inclusiv un stand cu lucrări realizate de copiii din Ruginoasa, în decursul acestui an.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
23.2 ° C
24.3 °
21.2 °
59 %
1.7kmh
36 %
lun
32 °
mar
27 °
mie
29 °
joi
34 °
vin
29 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI