17.1 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Array

Specialistii de la Cadastru indeamna primariile sa aloce bani pentru finalizarea planurilor parcelare. La Pascani, masuratorile vor fi finalizate in 2016

Dezbateri interesante in legatura cu noile conditii de eliberare a titlurilor de proprietate.
In cursul zilei de astazi, la Ruginoasa a avut loc o intalnire intre reprezentantii Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Iasi si cei ai primariilor din Pascani si localitatile invecinate datorita numeroaselor probleme aparute in rezolvarea cererilor de fond funciar
Prevederile legale in acest sens au fost modificate asa incat, acum, pentru eliberarea titlurilor de proprietate cetateni trebuie sa prezinte si planul parcelar aferent suprafetei de teren solicitata. Cum acesta problema este gestionata de Oficul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, reprezentantii institutiei incerca sa convinga administratiile locale sa se implice mult mai mult pentru realizarea planurilor parcelare in fiecare localitate. Mai mult ei au insistat ca Primariile sa isi aloce bani in bugetele pentru anul viitor in vederea realizarii acestor masuratori.

La Pascani, realizarea Planului Parcelar a inceput inca din anul 2008 dar a batut pasul pe loc din cauza unei tepe de zile mari. Mai exact societatea care a incasat deja aproape 3 miliarde de lei pentru a realiza acesta lucrare a dat faliment. Acum administratia locala continua masuratorile cu specialistii din Primarie, planul parcelar al Pascaniului urmand sa fie finalizat pana in anul 2016. Deocamdata au fost masurate cateva cartiere si suburbia, cele mai mari probleme fiind intampinate la Sodomeni si Lunca Pascani.

Si delimitarea dintre unitatile administrative teritoriale a fost una dintre probleme discutate la acesta intalnire. Reprezentatii comunelor sustin ca nu au fost niciodata chemati la comisiile de mediere, acolo unde se discuta astfel de litigii, cele mai multe probleme fiind la comuna Helesteni, Stolniceni-Prajescu, Mircesti si Miroslovesti.

Alte articole