Deschiderea unui centru de recoltare al sangelui in municipiul Pascani este tot mai aproape. In cursul zilei de luni a fost semnat procesul verbal de predare-primire intre Primaria Pascani si Asociatia Ambulanta Life pentru spatiul unde ar urma sa fie facut acest obiectiv.

Mai exact, este vorba despre 162 de mp din cladirea din zona pietei agroalimentare din Deal, unde a functionat Centrul de Studii „Stefan cel Mare si Sfant”.

Totodata, asociatia a preluat casa scarii si holul deoarece va fi amenajata o intrare separata prin curtea Liceului Economic Tehnologic „Nicolae Iorga”.

Coordonatorul Serviciului Voluntar de Ambulanta din Iasi, Marius Gratian Benchea, a precizat ca din 6 mai va incepe renovarea spatiului si cel mai probabil, din prima saptamana a lunii iulie va incepe recoltarea sangelui. La inceput, activitatea va fi bilunara iar apoi, saptamanala.

Mentionam ca in spitalele din Romania este permanent criza de sange, iar potrivit unor statistici suntem pe ultimele locuri din Uniunea Europeana privind donatorii. 80% dintre acestia merg intr-un centru doar pentru cineva apropiat, fie din lipsa timpului sau alte motive.

 

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider