More

  Spațiu pentru copii și tineri la Primăria din Pașcani. Instituția vrea să sprijine proiectele de voluntariat

  Array

  Bucurie mare pentru copiii și tinerii care vor să desfășoare activități nonformale în Pașcani. În curând aceștia vor beneficia de un spațiu suficient de mare și potrivit, pus la dispoziție de Primăria Municipiului Pașcani, chiar în cadrul instituției, pentru Centrul Local ”Crinii” și Asociația ”ȘANSA 2010” din Pașcani.

  Vești foarte importante pentru copiii și tinerii care desfășoară activități de voluntariat în Pașcani: după mai multe demersuri inițiate pentru a găsi un spațiu în care să își poată pregăti proiectele, astăzi, Centrul Local ”Crinii” și Asociația ”ȘANSA 2010” din localitate au rezolvat această problemă cu care se confruntă de peste 2 ani. Este vorba despre un spațiu ce va fi pus la dispoziție de Primăria Municipiului, în foaierul sălii de festivități din cadrul instituției publice.

  Datorită numărului mare de copii și tineri, interesați de educația nonformală și dezvoltarea personală oferită de aceste asociații prin proiecte de voluntariat, întâlniri cercetășești și ateliere de formare artistică, voluntarii și coordonatorii din cadrul celor 2 asociații au nevoie de un spațiu comun unde să își poată desfășura activitățile curente, iar spațiul din foaierul sălii de festivități de la primărie este exact ce au nevoie, deoarece cadrul este spațios și există acces la utilități.

  Pentru ca cercetașii din Pașcani și voluntarii de la ”ȘANSA 2010” să poată începe activitățile, urmează să fie semnat un acord de parteneriat între Primăria Municipiului și cele 2 asociații, în care sunt specificate obligațiile părților. Astfel, asociațiile își vor desfășura întâlnirile de lucru după încheierea programului primăriei și în week-end, nu vor avea acces decât la spațiul specificat și vor răspunde direct cu privire la buna organizare/administrare a spaţiilor şi bunurilor folosite, iar Primăria Municipiului va pune la dispoziție spațiul aflat în discuție cât mai curând.
  Menționăm că Asociaţia ”ŞANSA 2010” și Centrul Local ”Crinii” din Pașcani au participat în calitate de parteneri la numeroase activităţi cultural-educative/sportive/ecologice, dar și proiecte în sprijinul comunității, organizate Primăria Municipiului Paşcani și Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu”, răspunzând pozitiv în sistem de voluntariat de fiecare dată când le-a fost solicitată implicarea și își doresc să aibă în continuare o colaborare frumoasă, pentru astfel de instituţii care stau în slujba cetăţeanului.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  3 aspecte de luat in considerare pentru a mentine ordine si curatenie in bucatarie

  Bucataria este unul dintre cele mai populate incaperi din locuinta ta. In acelasi timp, este spatiul care are parte de cea mai intensa activitate,...

  Semne bune anul are pentru Clubul K1 Vikings GYM Pașcani. 7 medalii obținute la o competiție națională

  Prima competitie de profil din acest an a adus sapte medalii pentru Clubul  K1 Vikings GYM din municipiul Pașcani. Sportivii au obtinut patru medalii...

  Activități e-learning cu parteneri din România și Polonia la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani

  C.P. Un parteneriat inedit a debutat zilele acestea la Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani,  reunind  online elevi din Polonia, de la Școala Szkoła Języków...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI