More

  Spaţiu pentru centru de recoltare a sângelui. Se cauta fonduri pentru amenajare si dotari

  Primii paşi concreţi pentru amenajarea unui centru de recolatare a sângelui la Paşcani. Proiectul iniţiat de consilierul PMP Sorin Olariu a fost aprobat, cu unanimitate de voturi, în şedinţa Consiliului Local de la sfârşitul lunii trecute. Conform documentului, o parte din fostul sediu al Centrului de Studii Ştefan cel Mare şi Sfânt, din Piaţa Deal, acolo unde urma să fie amenajat un centru social pentru oamenii străzii, va fi transformat într-un centrul de recoltare.
  Este vorba despre un spaţiu de peste 162 de metri pătraţi care va fi dat dat mai apoi spre folosinţa Spitalului CF Paşcani, unitate care va asigura aceste servicii. Consilierii din opoziţie au atras atenţia că locaţia nu ar fi potrivita deoarece este la etaj.
  În replică Sorin Olariu a explicat că şi Centrul de Transfuzii Iaşi se afla la etajul unei clădiri şi funcţionează fără probleme.
  Deocamdată nu se ştie când va fi dat în folosinţă. În jurul acestui proiect s-a strâns un grup de iniţiativă şi ONG-uri care caută finanţări în vederea amenajării şi dotării cu aparatură.
  Menţionăm că centrul local de recoltare ar fi util nu doar donatorilor păşcăneni ci şi celor care locuiesc în comunele învecinate. În momentul de faţa ei sunt nevoiţi să se deplaseze la Iaşi pentru a dona sânge din proprie iniţiativă sau pentru urgentele medicale.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Veste bună despre A8: Se semnează ordinul de începere a lucrărilor de proiectare la tronsonul Iaşi – Târgu Neamţ

  Secretarul de stat în Ministerul Transportului, ieşeanul Adrian Covăsnianu, a anuntat sâmbătă dimineaţă că ordinul de începere a lucrărilor de proiectare la tronsonul Ungheni – Iaşi – Târgu Neamţ, parte din autostrada A8, va fi semnat săptămâna viitoare. //

  Administratia locală îndeamnă pășcănenii să se vaccineze

  Administratia locala din municipiul Pascani indeamna cetatenii din oras si suburbii sa se vaccineze impotriva virusului SARS COV 2. Recomandarea a fost facuta in cadrul conferintei saptamanale de presa, ce a avut loc joi, 15 aprilie, la sediul Primariei. Administratorul public, Claudiu Bodoasca, a precizat ca a fost deschis cel de-al doilea flux de vaccinare in centrul de pe strada Sportului, iar capacitatea de administrare a serului a crescut de la 60 de persoane pe zi, la 72 pe un singur flux. //

  Teren de sport modern la Miroslovești. Urmează alte două parcuri – FOTO

  Investitiile promise in comuna Miroslovesti devin realitate una cate una. De aceasta data, a venit randul terenului de sport din localitatea de resedinta. De curand, lucrarile au fost finalizate, iar locatia a devenit un spatiu propice pentru activitatile sportive si pentru meciurile de fotbal. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet