13.6 C
Paşcani
duminică, iunie 4, 2023

Spaţiu pentru centru de recoltare a sângelui. Se cauta fonduri pentru amenajare si dotari

Primii paşi concreţi pentru amenajarea unui centru de recolatare a sângelui la Paşcani. Proiectul iniţiat de consilierul PMP Sorin Olariu a fost aprobat, cu unanimitate de voturi, în şedinţa Consiliului Local de la sfârşitul lunii trecute. Conform documentului, o parte din fostul sediu al Centrului de Studii Ştefan cel Mare şi Sfânt, din Piaţa Deal, acolo unde urma să fie amenajat un centru social pentru oamenii străzii, va fi transformat într-un centrul de recoltare.
Este vorba despre un spaţiu de peste 162 de metri pătraţi care va fi dat dat mai apoi spre folosinţa Spitalului CF Paşcani, unitate care va asigura aceste servicii. Consilierii din opoziţie au atras atenţia că locaţia nu ar fi potrivita deoarece este la etaj.
În replică Sorin Olariu a explicat că şi Centrul de Transfuzii Iaşi se afla la etajul unei clădiri şi funcţionează fără probleme.
Deocamdată nu se ştie când va fi dat în folosinţă. În jurul acestui proiect s-a strâns un grup de iniţiativă şi ONG-uri care caută finanţări în vederea amenajării şi dotării cu aparatură.
Menţionăm că centrul local de recoltare ar fi util nu doar donatorilor păşcăneni ci şi celor care locuiesc în comunele învecinate. În momentul de faţa ei sunt nevoiţi să se deplaseze la Iaşi pentru a dona sânge din proprie iniţiativă sau pentru urgentele medicale.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow