14.1 C
Paşcani
duminică, mai 22, 2022

Spatiu pentru centru de dializa la Pașcani

Încă un pas în înființarea unui centru de dializa la Pașcani. Consilierul local Sorin Olariu a depus în cursul zilei de vineri la secretariatul Primăriei un proiect de hotărâre prin care solicita schimbarea destinației unui etaj al clădirii unde a funcționat Școala Postliceală Sanitară din oraș, în sediu destinat unui centru local de dializa. Serviciul ar urma să fie amenajat la etajul 1, daca consilierii vor aproba schimbarea destinației spațiului.

În evidentele medicale sunt în jur de 80 de persoane din municipiul Pașcani și comunele din împrejurimi care au nevoie de dializa perioadica. O data la doua-trei zile ei sunt transportați la clinici private sau publice din Iași, Neamț sau Suceava. Un centru de dializa în municipiu ar reduce din disconfortul deplasărilor repetate.

Menționam că in aceeasi cladire ar urma sa functioneze si Centrul Local de Recoltare a Sângelui. Procedurile de înființare au fost demarate de Serviciul Voluntar de Ambulanță tot la inițiativa consilierului local Sorin Olariu. Locația, un etaj din clădirea unde a funcționat Școala Postliceală Sanitară din oraș, a fost pusa la dispoziție de administrația locala.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow