1.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 17, 2022

Spațiu de joacă creativ și educativ, la Școala Gimnazială Muncelu de Sus

C.P. „Școala Gimnazială Muncelu de Sus prin proiectul “Și noi vrem spațiu de joacă creativ și educativ!“, în valoare de 24.400 lei, implementat în perioada octombrie – noiembrie 2021, finanțat prin programul Start ONG, a amenajat un spațiu de joacă și relaxare modern, sigur și atractiv în curtea instituției de învățământ care să deservească 124 de copii de la ciclul preșcolar și primar, oferindu-le oportunitatea acestora de a petrece un timp nestânjenit de distracţie şi joacă.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

Potrivit doamnei director Brumă Sorinela-Manuela, coordonatoarea proiectului “Și noi vrem spațiu de joacă creativ și educativ!“, prin amenajarea spațiului de joacă s-a reușit asigurarea următoarele caracteristici:
· am adus copiii într-un cadru cât mai natural de tip outdoor;
· s-a pus la dispoziţia beneficiarilor direcți ai actului educațional un loc de joacă amenajat;
· s-au desfășurat activităţi variate de recreere, de tipul jocurilor și concursurilor.
Sub coordonarea cadrelor didactice de la Școala Gimnazială Muncelu de Sus copiii și-au alcătuit propriile reguli, poveşti şi s-au angajat pe deplin în procesul de creaţie al jocului.
Imaginile sunt cele mai elocvente. Fericirea de pe chipul fiecărui copil este un produs secundar al jocului în aer liber într-un spațiu amenajat şi astfel, bucuria naşte bucurie, atunci când copiii pot merge continuu în aer liber pentru a explora, învaţa şi creşte.„

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cheesecake cu ciocolată: reţetă fără coacere

Potrivit antropologilor, primele prăjituri cu cremă de brânză proveneau...

Horoscop săptămânal 17-23 ianuarie 2022: Scorpionii au nevoie de un ritm de viață mai calm

Horoscopul săptămânal pentru 17-23 ianuarie 2022 îți spune dacă vei...

Minivacanţă de trei zile pentru angajații români, în această lună

Românii vor avea parte de o nouă minivacanţă de...