1.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 17, 2022

Spaţiile dintre blocuri, amenajate şi transformate în parcări

Administraţia din Hârlău intenţionează să amenajeze peste 300 de parcări cu plata în cartierele cu blocuri. Ele vor fi scoase la licitaţie în baza unor reguli care urmeaza să fie stabilite de consilierii locali. Fiecare familie va avea dreptul să liciteze pentru cel mult două locuri de parcare şi vor avea întâietate cei care locuiesc în zonă. Anunţul a fost făcut de edilul oraşului în cadrul emisiunii „Pulsul Zilei”.
Lucrările vor începe cel mai probabil în primăvara anului viitor după amenajarea spaţiilor şi trotuarelor dintre blocuri. Este o investiţie aflată în etapa de licitaţie dar care trebuie finalizata în maxim un an de zile. Banii vor fi obţinuţi din fonduri guvernamentale prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, cca 4,9 milioane de le la care se adaugă şi o cofinanţare de la bugetul local.
Menţionăm că la Paşcani administratia locală refuza să amenajeze parcări rezidenţiale cu plata deşi au fost solicitări şi propuneri în acest sens. Toate locurile publice de parcare din municipiu sunt gratuite, dar insuficiente, în contextul în care numai anul trecut au fost înregistrate la Serviciul Local de Finanţe peste 2.000 de autovehicule, în marea lor majoritate second- hand, cu 30 la sută mai mult comparativ cu 2016.

FOTO: Gheorghita Curca, primarul orasului Hirlau

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

CSM Pascani, mai multi bani, performante la fel de slabe

Clubul Sportiv Municipal Pascani are nevoie de mai multi...

Nedelcu: PSD Pascani nu are nevoie de Cristian Ratoi. Sa ramana in alianta care a majorat taxele si impozitele cu peste 40%!

Social democratii pascaneni neaga ca si-ar fi propus schimbarea...

Transport gratuit pentru elevii pascaneni, dupa aproape un an de balbaieli

Vesti bune pentru elevii de la scolile din Pascani...