8.5 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Spatiile de depozitare a gunoiului din Pascani vor fi reabilitate

Conducerea Primariei Pascani are in vedere ca din primavara sa amenajeze spatiile de depozitare a gunoiului menajer. Potrivit viceprimarului Vasile Axinte, containerele de colectare vor fi amplasate pe platforme betonate si ingradite cu plasa pentru a se evita accesul persoanelor care cauta prin gunoaie.

„Zilele trecute am participat la o sedinta a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara pentru Salubritate Iasi (ADIS – n.r.) unde s-a pus in discutie executia Bugetului de venituri si cheltuieli pe anul trecut, dar si bugetul pe anul in curs. De la 1 ianuarie 2016 vom fi nevoiti sa operam in cadrul ADIS si va trebui sa punem la punct serviciul local de salubritate cu tot necesarul. S-a pus in discutie si statiile de sortare a gunoiului din Baltati si din Ruginoasa. Ambele sunt in faza de licitatie si se estimeaza ca din februarie 2015 se va semna contractul de incepere a lucrarii. Am primit 4555 de pubele si urmeaza a fi amplasate in municipiu si suburbii. Asta se va intampla dupa ce vom pregati cele 220 de platforme betonate si imprejmuite cu gard de pe raza municipiului. Vom incepe aceste lucrari din primavara si le vom executa cu oamenii nostri din cadrul Serviciului de Gospodarie din Primarie. S-au alocat bani de la buget pentru aceste lucrari, iar suma se ridica la aproximativ 100.000 lei”, a declarat viceprimarul Vasile Axinte. Acesta a mai precizat faptul ca s-a pus in discutie si stadiul de inchidere a gropilor de gunoi din Pascani, Targu Frumos si Harlau. „Cel mai bine la acest capitol sta orasul Targu Frumos unde sunt finalizate lucrari in proportie de 87%. Harlaul are 11%, iar Pascaniul 9,5%”, a mai spus viceprimarul.

De precizat faptul ca din 2016 se vor face licitatii pentru serviciile de salubritate. Se poarta discutii ca SC CLP – EcoSalubritate Pascani sa faca o asociere cu serviciul judetean pentru a putea opera in zona si pentru a evita astfel sa opereze alta firma din afara municipalitatii.

Sursa BZI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow