30 C
Paşcani
joi, august 5, 2021
30 C
Paşcani
joi, august 5, 2021
Array

Spatii verzi neingrijite, insuficiente, unele ocupate ilegal. Urmeaza sa fie inventariate si cele private

Document extrem de important pentru pascaneni, votat la foc automat. Dupa cativa ani de amanari, in sedinta de la sfarsitul saptamanii trecute consilierii locali au aprobat Registul Spatiilor Verzi. Inspectorii de mediu spus ca, in Pascani, astfel de suprafete sunt insuficiente, in raport cu normele legale si ca, o parte dintre ele, au fost ocupate in mod ilegal de constructii.
Precizarile cuprinse in raport sunt ingrijoratoare. Spatiile verzi sunt neingrijite, ingradite si ocupate abuziv de constructii iar situatiile Primariei nu mai corespund de mult cu realitatea.

Inspectorii de mediu recomanda Primariei ca atunci cand elibereaza autorizatiile de constructive sa se gandeasca si la calitatea aerului pe care il respiram. Conform legii, ar trebui sa avem minim 26 de mp de spatiu verde pe cap de locuitor. La un calcul simplu ar fi nevoie de minim 87,7 kmp de verdeata ca sa respiram un aer curat. Situatia din teren este total diferita, sub 20 de mp de persoana si mai putin de 3000 de copaci . Pentru a nu fi aratati cu degetul de Uniunea Europeana in raportarile oficiale a fost trecuta si o suprafata de 5% din cea ocupata cu arbori, ca fiind spatiu verde.
Si asta nu este tot. Registrul Spatiilor Verzi care tocmai a fost aprobat urmeaza sa fie modificat. Asta deoarece a stat cativa ani prin sertarele functionarilor publici pana a ajuns pe masa consilierilor iar legile romanesti se modifica din nou.
Secretarul Primariei spune ca, in cel mai scurt timp vor fi inventariate si spatiile verzi private. Asta pentru ca Romania sa nu fie sanctionata de Uniunea Europeana dupa ce a uitat sa nu a vrut sa planteze mai multi copaci si pentru ca nu a investit mai multi bani in amenajarea de noi parcuri.
Mentionam ca in cadrul sedintei nu s-a discutat deloc despre cine a construit in mod illegal pe spatiul verde, cu aprobarea cui si mai ales ce masuri ar urma sa fie luate pentru santionarea celor vinovati.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
30 ° C
30.8 °
25.2 °
49 %
5.1kmh
93 %
joi
31 °
vin
29 °
sâm
26 °
Dum
30 °
lun
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI