21.7 C
Paşcani
marți, septembrie 26, 2023
Array

Spaniolii ne-au tras teapa. Societatea care a asigurat managementul proiectului ISPA a intrat in insolventa

sdfasdasdadadddasda

Societatea spaniola Dytras care se ocupa de implementarea programului de investitii ISPA privind reabilitarea aductiunii de apa si a statiei de epurare, a intrat in insolventa la sfarsitul lunii trecute in urma hotararii unei instrante spaniole. Vestea a cazut ca un fulger in Pascani avand in vedere ca lucrarile executate pana acum nici macar nu au fost receptionate sau date in primire si mai sunt de rezolvat unele finisaje. Mai mult cateva societati din Pascani printre care si ACK ce au de incasat zeci de miliarde de lei pentru lucrari executate, insa neachitate.

Acesta a fost si motivul pentru care astazi, Consiliul de Administratie de la Prest Serv Apa SA Pascani, s-a intrunit in sedinta de urgenta pentru a analiza riscurile aparute in urma intrarii in insolventa  a societatii spaniole.

Directorul operatorului de apa si canal sustine ca in cazul in care administratorul special nu va respecta prevederile contractuale ar urma sa fie executate fondurile de garantare in valoare de aproape 2 milioane de euro.

Mentionam ca, societatea Dytras a creat aceleasi probeleme si in judetele Suceava si Botosani acolo unde a gestionat fonduri europene de zeci de milioane de euro pentru investitii comunitare.

 

Alte articole

Crosul Toamnei, la Pașcani. Eveniment programat pentru luna octombrie – DOC

Programul de activități cultural-educative al Primăriei Pașcani va fi...

Se fac înscrieri pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de Casa de Cultură Pașcani

Au început înscrierile pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de...

Marea dictare în engleză și franceză, la Miron Costin Pașcani – FOTO

Ziua Europeană a Limbilor a fost sărbătorită într-un mod...

Primarul Pașcaniului, o săptămâna in concediu

Edilul municipiului Pașcani pleacă in concediu de odihna. Vacanta...