14.3 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Array

Sosesc biletele de călătorie gratuite pentru veterani

Veste buna pentru veteranii de razboi pascaneni. Acestia vor primi in continuare taloanele speciale de calatorie pe Caile Ferate Romane pentrul anul 2013. Distribuirea biletelor de călătorie va începe la sfarsitul lunii, dupa data de 20 februarie, la Asociatia Veteranilor de Razboi din Pascani, ce se afla situat la fostul sediul al Primariei Pascani. Cei aproape 500 de veterani de razboi se vor prezenta cu chitanta cu care a achitat cotizatia pentru anul in curs. Delegatii trebuie sa prezinte pe langa chitanta si buletinul de identitate a beneficiarului.
Legea nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război prevede, anual, câte 12 călătorii gratuite, dus-întors, sau 24 călătorii simple, la clasa 1 pe calea ferată, la tren de orice rang, pentru marii mutilaţi, pentru invalizii de război, precum şi pentru veteranii de război decoraţi cu ordine şi medalii.
Veteranii de război nedecoraţi, precum şi văduvele de război au dreptul, în cursul unui an calendaristic, la 6 călătorii interne gratuite, dus-întors, sau la 12 călătorii simple pe calea ferată, la tren de orice rang. Generalii şi ofiţerii călătoresc la clasa 1, iar ceilalţi veterani de război nedecoraţi şi văduvele de război, la clasa a 2-a. În cadrul numărului de călătorii stabilit pentru titulari, aceştia le pot folosi şi pentru însoţitori.
Biletele de călătorie gratuite pot fi utilizate şi de către soţul/soţia sau alte persoane mandatate de titulari să le reprezinte interesele, pe bază de procură autentificată, nefiind necesară prezenţa titularului la efectuarea călătoriei. Când călătoria se efectuează în lipsa titularului, biletele de călătorie prezentate la viză de către soţul/soţia sau alte persoane mandatate de titulari să le reprezinte interesele, vor fi completate cu numele şi prenumele soţului/soţiei sau ale persoanelor mandatate de titulari, numărul legitimaţiei titularului iar în continuare va fi scris numele şi prenumele titularului.
Folosirea biletelor de călătorie gratuită pentru călătoria la vagonul de dormit/cuşetă, sau pe o altă rută decât cea înscrisă pe biletul de călătorie propriu-zis se poate face numai cu plata integrală a diferenţelor tarifare corespunzătoare. ziarulorizont.info

Alte articole