17.3 C
Paşcani
joi, septembrie 28, 2023
Array

SOS la Ambulanță. Reorganizarea serviciului ar putea aduce disponibilizări

Ambulanta sediuUnii din angajatii Substatiei Serviciului de Ambulanta Pascani ar putea sa isi piarda serviciul. Acest lucru poate fi posibil odata cu procedura de reorganizare a substatiilor din tot judetul Iasi, conform reformei din Ministerul Sanatatii.

Potrivit purtatorului de cuvant al SAJ Iasi, medicul Radu Calistru, nu se poate discuta in momentul de fata de reducerea numarului de angajati la substatia din Pascani si la celelalte noua, deoarece “ nu exista nici o informatie ca se doreste o astfel de masura iar proiectul de lege este in acest moment in faza de dezbatere publica”, a precizat acesta pentru TV BIT.

Insa conform actului normativ, serviciile judetene de ambulanta se vor transforma in opt servicii regionale, avand in subordine 33 de statii regionale iar totodata directiile judetene de sanatate publica vor deveni opt autoritati regionale, cu 34 de oficii judetene de sanatate publica. Liberalul Eugen Nicolaescu este de parere ca prin aceste masuri se vor realiza economii de pana la 50 de milioane de euro la bugetul ministerului si se va reduce birocratia.

La nivelul judetului Iasi, exista 10 substatii ale Serviciului de Ambulanta, unde lucreaza 485 de angajati. Substatia din Pascani are 48 de angajati, dintre care trei medici, 25 de asistenti medicali si 20 de soferi de autosanitare.

Desi la nivelul SAJ Iasi exista un deficit de 29 de angajati, conform normativului, medicul Radu Calistru a declarat ca la Pascani nu se poate discuta de un minus, in randul salariatilor deoarece in permanenta, in functie de necesitati, este adus personal din alte substatii.

Alte articole