18.5 C
Paşcani
duminică, octombrie 2, 2022

Sorin Olariu, acuzaţii grave. Blat între liderii PSD şi PNL privind ocuparea ilegală a domeniului public. Cere demisia preşedintelui Comisiei de Urbanism şi comisie de anchetă – VIDEO

- Advertisement -

Scandalul privind ocuparea abuzivă a unor suprafeţe de teren din domeniul public al municipiului Paşcani, de zeci de societăţi comerciale printre care şi cele deţinute de doi consilieri locali este departe de a lua sfârşit.

După acuzaţiile lansate în cursul zilei de ieri de consilierul liberal Marius Pintilie, în cursul zilei de astăzi consilierul PMP, Sorin Olariu, a organizat o conferinţă de presă. El a prezentat o serie de documente administrative din care reiese clar că una din firmele liderului opoziţiei ocupa fără contracte câteva suprafeţe de teren din domeniul public fără să achite folosinţa, din 2013 şi până acum.
Sorin Olariu l-a provocat pe Marius Pintilie să nu se mai ascundă după blocuri, în spatele camerei de filmat de la telefon, ci să vină în fata jurnaliştilor să prezinte dovezile contrare.

Consilierul PMP a criticat şi actuala administratie locală pe motiv că nu a luat măsurile necesare, în cazul celor care au ocupat abuziv şi au construit fără autorizaţii pe domeniul public. El crede Marius Pintilie ar beneficia de protecţia actualului primar Dumitru Pantazi şi că între cei doi ar fi o înţelegere tacită.

El a mai spus că de fiecare dată între PSD şi PNL au fost înţelegeri de a se proteja reciproc atunci când au schimbat mandatul de primar.
În aceeaşi conferinţă de presă Sorin Olariu a mai spus ca Marius Pintilie s-ar face vinovat de trafic de influenţa sau de dâre de mită, în contextul în care nimeni din Primărie nu îl deranjează pentru aplicarea măsurilor care se impun.

Consilierul păşcănean spune că, pentru intrarea în legalitate, terenurile ocupate abuziv trebuie eliberate iar construcţiile demolate, apoi scoase la licitaţie, aşa cum consilierii liberali au solicitat pentru comercianţii din Piaţa Vale.
Nici preşedintele Comisiei de Urbanism Claudiu Bodoasca nu a scăpat de critici. Consilierul PMP a spus jurnaliştilor că în următoarea şedinţă va cere demisia acestuia pe motiv că ar avea alte interese şi că ar fi transmis o serie de răspunsuri în numele comisiei fără ca ceilalţi membri să fie consultaţi.
La finalul conferinţei Sorin Olariu a anuntat că va cere Consiliului Local înfiinţare a doua comisii: une pentru inventarierea ocupării abuzive a domeniului public şi a construcţiilor ilegale de pe aceste terenuri iar altă pentru analizarea transportului public local inclusive a activităţii taximetriştilor.

Primarul Dumitru Pantazi nu a fost de găsit pentru un a comenta acuzatiile. Marius Pintilie a precizat că va prezenta un punct de vedere după ce va vedea ce s-a discutat în conferinţă de presă.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow